|

FOTO: Peste 60 de liceeni au participat la a VIII-a ediţie a Concursului Interjudețean de Matematică In Memoriam „Profesor Ioan Mariș”, de la Cugir

IMG_8885La Colegiul Național “David Prodan” Cugir s-a desfăşurat sâmbătă a VIII-a ediţie a Concursului Interjudețean de Matematică In Memoriam „Profesor Ioan Mariș”. Au participat 65 de elevi de liceu.

Concursul este organizat de „Asociația pentru Știință și Progres  – Pitagora”, iniţiată de foşti elevi ai profesorului Ioan Mariş şi este menit să atragă interesul copiilor pentru matematică şi ştiinţe.

La competiție au participat elevi de la șapte licee: Colegiul Național „David Prodan ” Cugir – partenerul și gazda evenimentului (prof.coord. Ionela Cozmescu), Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir (prof. coord. Ionuț Iancu), Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” Lugoj (prof.coord. Adriana și Florin Mariș și Ionuț Mioc) , Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș (prof.coord Melita și Gheorghe Nicoară), Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia (prof.coord Maria Hodor) și Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud (prof.coord. Iulian Vântu).

Tineriii au  susținut o probă scrisă compusă din 10 subiecte întocmite conform programei școlare, specifice fiecărui an de studiu, unele subiecte fiind selectate din testele concepute și aplicate elevilor de către regretatul profesor Ioan Mariș , între anii 1981 – 1985.

Fiecare concurent a avut la dispoziție pentru rezolvarea celor 10 subiecte un timp de 3 ore.

Premierea câștigătorilor va avea loc în cadrul careului din ultima zi de curs a claselor a XII-a, organizatorii oferind premii în bani in funcție de locul ocupat de fiecare concurent, astfel: locul 3 – 100 lei , locul 2 – 200 lei , locul 1 – 300 lei.

La deschiderea concursului au luat cuvântul inspector general adjunct în cadrul IŞJ Alba, prof. Monalisa Borza, directoarea Colegiului Național „David Prodan ” Cugir, prof. Ionela Cozmescu şi Claudia Urite. La concurs au participat un număr de 65 de elevi din clasele liceale din cei 72 elevi înscriși inițial alături de organizatori și cadre didactice coordonatoare.

Profesorul Ioan Mariş a ocupat funcţia de director al Colegiului Naţional „David Prodan” timp de 17 ani, începând cu anul 1980 până în 1997, după care a rămas profesor de matematică în cadrul instituţiei de învăţământ. O perioadă de 5 ani a petrecut-o departe de ţară, în Maroc. A fost şi metodist la Casa corpului didactic Alba Iulia şi coordonator de lucrări pentru candidaţii la gradul didactic I.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=158497Publicat de pe 20 Mai 2017. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...