|

FOTO: Peste 200 de credincioşi au participat la Hramul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir

DSCN3497Peste 200 de credincioţii şi clerici din Cugir au participat sâmbătă la slujba de hramul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din oraş. Evenimentul s-a desfășurat pe esplanada pietonală din apropierea lăcașului de cult.

Slujba dedicată hramului catedralei „Adormirea Maicii Domnului” a fost condusă de către preotul Ionel Arsu, protopop în protopopiatul Sebeș, alături de un sobor de 8 preoți: preot paroh Mircea Giurgea, preot paroh Mihai Gălățeanu, preot paroh Ioan Oltean, preot paroh Marius Neștian, preot paroh Octavian Mircea, preot paroh Ionuț Cândea, Adrian Aldea, monahul Iftimie de la mănăstirea Afteia (Cioara).

Slujba Vecerniei a debutat la ora 16.00, urmată la ora 17.00 cu Taina Sfântului Maslu, oficiată de cei nouă preoți.

În încheiere, preotul Ionel Arsu a rostit câteva cuvinte de învățătură:

„Din pântecele ei s-a născut răscumpărătorul lumii întregi și noi nu îl înțelegem pe Iisus ce vrea el cu noi,trebuie să urmăm cuvintele Maicii Sale pe care o prăznuim astăzi, rostite slugilor la nunta din Cana Galileii:”Să faceți orice vă va zice.Trebuie să avem și noi sufletul curat ca al Fecioarei Maria care să nască din el și din sufletele noastre un viitor Mântuitor. Chiar dacă Ea a plecat la ceruri alături de Fiul Ei, aceasta va râmâne alături de noi”.

Părintele paroh Mircea Giurgea, de la Catedrala din Cugir, a completat:

„Creștinii o cinstesc pe Maica Domnului prin imnuri de laudă, cântece, biserici ridicate care poartă hramul sărbătoarii de astazi și mai ales prin icoane – cum este și cea de pe frontispiciul catedralei. Creștinii vin cu rugăcini la ea, pentru că aceasta stăpânește întreg cerul și pământul”.

La eveniment au participat un număr de 250 de persoane, care la finalul slujbei au primit din partea organizatorilor câte un colac, un pahar de vin și o iconiță.

Piatra de temelie a catedralei din Cugir fost pusă în 1991, iar începutul lucrărilor de construcţie s-a făcut în 30 august 1993. Prima Liturghie a fost oficiată în decembrie 1997, iar în 2003 s-a început pictarea bisericii, care s-a încheiat în 2009.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155010Publicat de pe 15 Aug 2015. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...