|

FOTO: Parada portului popular, spectacol medieval şi concert Voltaj, la Festivalul Toamna Cugireană

Parada portului popular care a avut loc dumincă dimineaţa, în faţa Primăriei oraşului Cugir a deschis ziua a doua de manifestări din cadrul Festivalului „Toamna Cugireană”.

Parada portului popular s-a desfăşurat pe traseul Hotel „Drăgana” – Bulevardul Alexandru Sahia, aceasta urmând să se încheie în faţa Primăriei Oraşului Cugir. A fost deschisă de Taraful Casei de Cultură Cugir, urmat  de alte 7 ansambluri folclorice:  Ansamblul „Lăpuşul” Tg. Lăpuş, Ansamblul „Dor Transilvan” Cluj-Napoca, Ansamblul „Doina” Albeşti – Sighişoara, Ansamblul „Plaiuri Ardelene”, Ansamblul „Mugurelul” Cluj-Napoca, Ansamblul „Timişul” Timişoara, Ansamblul „Cîmpul Pâinii” Vinerea.

Fiecare formație a susţinut, în faţa oficialităţiilor locale şi judeţene strânse pentru a-i admira pe scările Primăriei Cugir, câte un dans specific zonei din care provin.

La manifestări au fost prezente mai multe oficialități locale și județene, printre care primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, viceprimarul Horea Rotche, o delegaţie din orașul Wassenburg, iar, dintre oficialităţile judeţene, prefectul judeţulu Alba, Dan Simedru, subprefectul Cornel Murg, deputatul PNL Cătălin Potor, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, directorul adjunct al APDPR, Nicolae Popa, secretarul de stat MAI Nicolae Căbulea, primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, preşedintele PC Alba, Gheorghe Feneşer, și alți membri și lideri USL.

După terminarea paradei, spectatorii au avut ocazia să admire pe scena festivalului costumele populare păstrate de -a lungul timpului,  dar şi jocurile pe care formațiile le-au susţinut pe scena festivalului.

UPDATE: Ziua a continuat, de la ora 13.00, cu un spectacol folcloric şi de dans popular. Au urcat pe scenă solişti îndrăgiţi de muzică populară, ca Ioana Dărab, Ovidiu Homorodean, Robert Târnăveanu şi Nineta Popa.

Seara, trupa „Artgotica” a susţinut un spectacol medieval în piaţeta din faţa Casei de Cultură a oraşului Cugir numit „Noaptea Monştrilor”. Pe durata a 45 de minute, audienţa a urmărit dans contemporan şi medieval, spectacol cu foc şi luptele cavalerilor ordinului argotic cu duhurile rele ale monştrilor.

Evenimentul s-a încheiat cu concertul clujeanului Călin Goia şi al formaţiei Voltaj. Trupa a cântat melodiile şi hituri cunoscute, care i-au făcut pe spectatori să aplaude şi să cânte alături de aceasta. La finalul concertului, artistul a fost asaltat de fani, pentru autografe şi fotografii. Seara s-a încheiat cu focul de artificii pregătit de organizatori.

Vezi mai jos o galerie foto de la evenimente.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=129778Publicat de pe 1 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...