|

FOTO: Paradă populară cu ansambluri folclorice din țară, demonstrații off – road și reconstituire istorică cu daci și romani la „Toamna Cugireană”

parada populara, toamna cugireanaUltima zi a Festivalului „Toamna Cugireană” a debutat la ora 12.30,în fața sediului administrației locale cu tradiționala paradă a portului popular. La acțiune au participat un număr de 10 asambluri folclorice zon diferite ale țării. Invitați speciali au fost Legiunea a XIII-a Gemina Apulum și Lupii Apoulonului, într-un spectacol de reconstituire istorică în Piațeta Casei de Cultură din Cugir. Un alt moment de care s-au putut bucura iubitorii sporturilor extreme, au fost demonstrațiile off-road de pe dealul Cetate.

Evenimentul s-a derulat în prezența primarului oraşului Cugir Adrian Teban, delegației oficiale a orașului Mallieha-Malta, avândul în frunte pe viceprimarul localității malteze Bartolo Clayton, viceprimarului oraşului Cugir, Rotche Horea, directoarei Casei de Cultură, Rodica Florea, subprefectului județului Alba Cornel Murg, deputatului Dan Coriolan Simedru, vicepreședintelui Consiliului Județean Alba. Florin Roman și alți consilieri locali cugireni.

Parada portului popular s-a desfăşurat pe traseul zona Pieței de Sus Cugir – Strada 21 Decembrie 1989 – Primăria orașului Cugir.

La acțiune au participat un număr de 10 asambluri folclorice, respectiv Ansamblul de sași Korona – Brașov, Ansamblul Germisara – Geoagiu – Hunedoara, Grupul Mlădițe Cugirene-Cugir, Ansamblul Sâncelenii – Sâncel, Ansamblul Aromân Dor – Sarighiol de Deal, Ansamblul Doina Aiudului – Aiud, Ansamblul Cununița – Sântana – Arad, Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea, Ansamblul Doina Rebrei – Bistrița, Ansamblul folcloric Bihorul – Oradea. Fiecare asamblu a susţinut în faţa oficialităţiilor locale şi judeţene câte un dans specific zonei din care provin.

Autoritățile au primit onorul militar roman și cel dacic, din partea invitațiilor speciali prezenți la eveniment Legiunea a XIII-a Gemina Apulum și Lupii Apoulonului.

Text/Foto: Daniel BLOSS, Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153312Publicat de pe 21 Sep 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “FOTO: Paradă populară cu ansambluri folclorice din țară, demonstrații off – road și reconstituire istorică cu daci și romani la „Toamna Cugireană””

  1. Bine ca nu am participat.Toti papagalii,insingnifiantii de la primaria Cugir,pozand in oameni onesti.Truta,lingaul PDL,marele jurist corupt,simu,de la vienrea,si,nu in ultimul rand…teban.
    Ce pacat,cine nu-i cunoaste,crede ca sunt cinstiti,dar in Cugir,ei sunt,alaturi de mihai nicusor,emil muntean,bulbucan,cei care au alungat potentialii investitori externi si interni,sa nu dauneze pupincuristilor cu afaceri murdare,din acest sat electrificat.Din cauza unora ca ei,tinerii care pleaca din Cugir,nu se mai intorc.Niciodata !!! Am mai vazut pe pupincuristul zile,claudiu marginean,o noua achizitie a lui teban,o noua jucarie locala,un sterp.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...