|

FOTO: Oraşul Cugir sub zăpadă. S-a intervenit pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil şi la avarii electrice

DSCN1944La Cugir, oraşul a fost acoperit cu zăpadă de luni, după ce în weekend a început să fulguie, iar ulterior ninsorile au devenit abundente, iar temperaturile au scăzut. Orașul a fost acoperit cu manta de culoare albă, iar, dacă zăpada este prilej de bucurie pentru cei mici, nu este o veste bună şi pentru şoferii grăbiţi. De asemenea, au fost înregistrate şi incidente: copaci căzuţi pe carosabil sau avarii la liniile electrice.

Locuitorii orașului s-au „înarmat”, încă de la primele orele ale dimineții cu lopeți pentru a curața căile de acces, iar șoferii cu ustensile pentru a îndepărta zăpada depusă pe mașini.

Primăria orașului Cugir este este pregătită pentru sezonul rece cu materiale antiderapante şi utilaje specializate pentru intervenţia în caz de necesitate.

Autoritățile locale dispun în depozitul amplasat în incinta Poliției Locale Cugir de următoarele materiale antiderapante: 40 de tone de sare şi 200 metri cubi de nisip.

La acestea se adaugă cele patru utilaje aflate în dotarea Administrației Domeniului Public Cugir, astfel: un tractor dotat cu un dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant nisip cu sare, un buldoexcavator dotat cu lamă pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, autocamion unimog cu lamă dotat cu instalație de împrăștiere a materialului antiderapant și o mașină de intervenție rapidă în caz de accidente.

Utilajele vor interveni continuu pe arterele principale de circulație din și la ieșire din oraș (drumul spre Vinerea și DJ704 Vinerea – Șibot, în zonele de pantă și pe arterele principale din oraș.

Utilajele vor interveni în funcție de vreme și priorități.

Primăria Cugir a dipsus ca în ajutorul cetățenilor să fie constituite trei echipe de lucrători din partea Administrației Domeniului Public care vor curăța de zăpada depusă arterele principale și secundare de circulație din oraș.

Reprezentanții Administrației Domeniului Public Cugir vor lucra alături de reprezentanți ai Poliției orașului Cugir, Serviciului Voluntar de Pompieri Cugir (SVSU Cugir) și lucrători din partea Electrica SA Transilvania Sud Punct de Lucru Cugir.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cugir, au fost semnalate două incidente în care a fost nevoie de intervenția autorităţilor. În zona barajului situat pe Râul Mic, reprezentanți din partea SVSU și Electrica au intervenit pentru remedierea unei probleme ivite la o linie electrică medie de tensiune care alimentează satele de munte: Bucuru, Călene.

Al doilea incident s-a produs în zona Râului Mare, unde au căzut copaci pe carosabil, iar aceştia au fost îndepărtaţi de reprezentanți SVSU și lucrători de la ADP.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153876Publicat de pe 29 Dec 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...