|

FOTO: „O seară de poveste”, spectacol pus în scenă de elevii Școlii Gimnaziale „Singidava”, la Casa de Cultură din Cugir

DSCN6274Școala Gimnazială „Singidava”, în colaborare cu Casa de Cultură Cugir, a organizat miercuri, 24 februarie, un spectacol dedicat celor mici, sub genericul „O seară de poveste”.

Povestea aleasă a fost aceea al unei tinere, orfană de mamă, terorizată de surorile vitrege mai mari, urâte și uricioase, cât și de mama vitregă. Este vorba despre basmul popular al „Cenușăresei”, după basmul cu același nume al scriitorului francez Charles Perrault în anul 1697, mai apoi rescrisă de frații Grimm.

Organizatorii și-au dorit ca acest spectacol să fie unul adresat preșcolarilor de la grădinițele din oraș (grupele pregătitoare). Actorii au fost elevii clasei IV B coordonați de către învățătoarea Daniela Sinea împreună cu directoarea adjunctă Floarea Vlasea.

În preambulul spectacolului a fost prezentată oferta educațională a școlii.

Personajele din poveste au cântat, dansat și la finalul poveștii au interacționat cu publicul spectator prin concursuri.
Spectacoul sub genericul „O seară de poveste” face parte din proiectul „Primii pași spre școală” derulat de către instituția de învățământ în perioada 24 februarie – 4 martie.

De altfel la instituția de învățământ are loc în perioada asta „Zilele porţilor deschise”, prin care școala a organizat o serie de activități la care au fost invitaţi să participe grupele mari de grădiniţă şi părinţii care urmează să-şi înscrie copiii în învăţământul primar.

Scopul acestor acţiuni este prezentarea ofertei educaţionale a şcolii, a bazei materiale, precum şi familiarizarea copiilor cu viaţa de şcolar, dar şi cu învăţătoarele care vor preda la clasa pregătitoare.

Însoţiţi de educatoare, copiii au vizitat clasele şi au participat la diverse activităţi, alături de elevii şcolii, activitate care s-a desfășurat în cursul zilei de miercuri.

Cadrele didactice împreună cu elevii Școlii „Singidava” le-au pregătit preșcolarilor 5 ateliere de creație în cadrul cărora cei mici au putut interacționa cu colegii lor mai mari: „Joc și mișcare”, „Armonie și culoare”, „Creativ”, „Ghiocelul vesel” și „Mâini dibace”.

Casa de Cultură a pregătit pentru luna martie, „luna mărțișorului”, două frumoase spectacole, astfel: 4 martie – pe scena Casei de Cultură Cugir (Sala Mare de spectacole) – spectacolul „Un mărțișor pentru mama” în distribuția piesei fiind angrenate Cercul de teatru al Casei de Cultură Cugir și cercul de canto, pian și chitară al aceleiași instituții de cultură.

În data de 22 martie va fi o seară de gală pe scena mare Casei de Cultură a urbei cugirene va urca îndrăgita actriță de teatru din România, Rodica Popescu Bitănescu cu spectacolul în regie proprie „Triunghiul femeilor”.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155807Publicat de pe 25 Feb 2016. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...