|

FOTO: „O oră de legislație rutieră” la Colegiul Tehnic I. D. Lăzărescu din Cugir, în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”

Agenții de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției Cugir, Iulian Kromek și Ionel Alexandrica, au desfășurat o activitate preventivă la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir, intitulată „O oră de legislație rutieră”. Scopul acțiunii a fost reamintirea normelor rutiere în vigoare, aplicabile în mediul urban în vederea realizării unei deplasări corecte și fără incidente pe drumurile publice.

La eveniment au fost prezenți 30 de elevi din clasele a X-a și a XI-a. În introducerea evenimentului, directorul colegiului cugirean, profesor inginer Alexandru Micaciu, le-a explicat elevilor ceea ce înseamnă „legislație rutieră”, subliniind importanța mai multor aspecte: recunoașterea indicatoarelor rutiere, prioritatea pietonală, prioritatea de dreapta, cazurile în care vehiculele au prioritate și cazuri în care acestea nu au prioritate.

Agenții de poliție le-au vorbit copiilor despre normele de circulație pe care aceștia sunt obligați să le respecte când se deplasează pe drumurile publice și naționale pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere. Nu în ultimul rând, aceștia le-au explicat elevilor condițiile care trebuie să fie îndeplinite pentru obținerea permisului de conducere pentru moped.

Polițiștii au ținut să le reamintească elevilor cazuri recente de accidente rutiere care au avut loc pe raza și în afara orașului Cugir, în care au fost implicați tineri, consecințele acestor evenimente, dar și contravențiile aduse de nerespectarea regulilor de circulație.

În final, liceenii şi polițiștii au purtat discuţii interactive pe marginea informaţiilor transmise.

În același context, miercuri, la Colegiul Național „David Prodan”, de la ora 10.00, va avea loc o nouă acțiune a Poliției Cugir, pe tema prevenirii și combaterii violenței în mediul școlar.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148991Publicat de pe 2 Apr 2013. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...