|

FOTO: Noaptea Cercetătorilor la Cugir. Demonstraţii, concursuri şi teste de cultură generală pentru elevi

DSCN5481„Noaptea Cercetătorilor”, proiect european care a debutat pentru prima dată în anul 2005, a fost marcată şi la Cugir, în incinta Colegiului Național „David Prodan”.

Instituţia a fost gazda proiectului, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, însumând 60 de elevi și 11 profesori din cele două licee cugirene.

Cu această ocazie au luat parte la eveniment un număr de peste 250 de participanți, marea majoritate elevi ai liceelor și școlilor din oraș. Au fost prezentate experimente practice din domenii precum chimie, fizică, geografie, grafică, tehnică și electronică, fotografie, filmografie, cercetători români și cultură și civilizație românească și europeană.

Totodată, au fost organizate concursuri – tombolă europeană cu premii, testarea cunoștințelor într-un concurs de cultură generală, activități de creație (arte plastic – desen, pictură), concurs de tinere talente și concurs de jocuri video în laboratorul de informatică din cadrul liceului.

Noaptea Cercetătorilor s-a desfășurat în 250 de orașe europene și 15 orașe din România printre care s-a numărat și Cugirul.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment prin care organizatorii vor să aducă ştiinţa mai aproape de oameni. Proiectul se adresează minţilor curioase şi tinerilor care vor să înceapă o carieră în cercetare.

Prima ediţie a Nopţii Cercetătorilor Europeni a avut loc în 2005, iar evenimentul a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

Proiectul a fost iniţiat de Comisia de Cercetare a Uniunii Europene în 2005 şi se desfăşoară anual în aceeaşi zi în toate ţările membre. Scopul pe termen lung este de a atrage noua generaţie către munca de cercetare în interiorul Uniunii Europene şi de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de muncă nevăzută a cercetătorilor.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156908Publicat de pe 1 Oct 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...