|

FOTO: Mărţişoare oferite de statui vivante, în prima zi a primăverii, la Cugir

martisor statui vivante cugirPatru dintre actorii trupei de teatru a Casei de Cultură din Cugir au animat atmosfera sâmbătă, în prima zi oficială de primăvară, pe bulevardul central al orașușului. Costumați în personaje îndrăgite din lumea filmului dar și a muzicii, cei patru au reușit să le facă o bucurie cugirenilor și să le smulgă câte un zâmbet, oferindu-le câte un mărțișor.

Cele patru statui vivante s-au postat în sâmbătă dimineață pe strada Alexandru Sahia din Cugir, dând viață și animând totodată pietonala urbei, spre bucuria copiilor și a celor mari care s-au fotografiat cu ele.

Astfel, Cătălin Florea i-a dat viață unuia dintre cele mai mari statururi de cinema ale secolului XX-lea a filmului mut, Charlie Chaplin, Lavinia Pop și Adrian Furdui au interpretat celebrul cuplu ai comediei burlești din perioada anilor 20-50, Laurel and Hardy, cunoscuți ca Stan și Bran, și Dragoș Buhoiu s-a transpus în pielea Regelui muzicii pop, Michael Jackson. Coordonatoarea de proiect a fost actrița Maria Dodoc din Cugir.

Cele mai norocoase doamne sau domnișoare au primit din partea statuilor vivante câte un mărțișor.

Conceptul de statuie vie sau statuie vivantă era o prezență permanentă la festivalurile medievale din epoca Renașterii. Termenul se referă la un artist mim ce poate sta nemișcat ore în șir ca o statuie sau un manechin, de obicei, cu un machiaj care-i dă culoarea aurului, bronzului sau cuprului.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152133Publicat de pe 1 Mar 2014. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...