|

FOTO: Mărţişoare oferite de statui vivante, în prima zi a primăverii, la Cugir

martisor statui vivante cugirPatru dintre actorii trupei de teatru a Casei de Cultură din Cugir au animat atmosfera sâmbătă, în prima zi oficială de primăvară, pe bulevardul central al orașușului. Costumați în personaje îndrăgite din lumea filmului dar și a muzicii, cei patru au reușit să le facă o bucurie cugirenilor și să le smulgă câte un zâmbet, oferindu-le câte un mărțișor.

Cele patru statui vivante s-au postat în sâmbătă dimineață pe strada Alexandru Sahia din Cugir, dând viață și animând totodată pietonala urbei, spre bucuria copiilor și a celor mari care s-au fotografiat cu ele.

Astfel, Cătălin Florea i-a dat viață unuia dintre cele mai mari statururi de cinema ale secolului XX-lea a filmului mut, Charlie Chaplin, Lavinia Pop și Adrian Furdui au interpretat celebrul cuplu ai comediei burlești din perioada anilor 20-50, Laurel and Hardy, cunoscuți ca Stan și Bran, și Dragoș Buhoiu s-a transpus în pielea Regelui muzicii pop, Michael Jackson. Coordonatoarea de proiect a fost actrița Maria Dodoc din Cugir.

Cele mai norocoase doamne sau domnișoare au primit din partea statuilor vivante câte un mărțișor.

Conceptul de statuie vie sau statuie vivantă era o prezență permanentă la festivalurile medievale din epoca Renașterii. Termenul se referă la un artist mim ce poate sta nemișcat ore în șir ca o statuie sau un manechin, de obicei, cu un machiaj care-i dă culoarea aurului, bronzului sau cuprului.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152133Publicat de pe 1 Mar 2014. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

 

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...