|

FOTO: Lupii Singidavei au adunat 100 de saci cu deşeuri, de pe malul râului Cugir. Ce au mai găsit voluntarii

17424808_1651713748468394_5968146392068220509_nPeste 100 de saci de gunoi au fost colectaţi, în weekend, de pe malurile râului Cugir, în cadrul unei acţiuni de igienizare iniţiată de Asociaţia “Lupii Sigidavei” Cugir, care s-a alăturat demersurilor de ecologizare a domeniului public, făcute de primărie.

Malurile Râului Mare, de la Podul Roșu, până la barajul de apă, inclusiv Valea Gruşerii au fost curăţate de gunoaie de către cei 30 de tineri membri, împreună cu preşedintele asociaţiei, Bogdan Suciu și cu reprezantanti ai primăriei, printre care administratorul public Marius Jibotean.

Pe lângă sticle, peturi, hârtii, cartoane, reziduuri provenite din materiale de construcţii, tinerii au găsit și dovezi cu privire la identitatea unora care se fac vinovați de poluarea malurilor râului. Este vorba de facturi sau contracte nominale, pe care membrii Asociaţiei „Lupii Sigidavei” intenționează să le înainteze Poliției Locale, astfel încât să fie luate măsuri împotriva acestor persoane.

Participarea organizațiilor non-guvernamentale, cum este „Lupii Sigidavei”, precum și a școlilor, a instituţiilor publice, a asociaţiilor de proprietari și locatari, în curățenia de primăvară, reprezintă modalitatea prin care administratia locala încearcă să implice întreaga comunitate în igienizarea orașului, cu scopul de a crește responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, precizează reprezentanţii primăriei.

“Campania „Si mie îmi pasă de orașul meu” are o puternică componentă educaţională, ce vizează schimbarea reală a comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Atâta vreme cât există în continuare cetățeni care aruncă gunoaie pe domeniul public, astfel de campanii sunt mai mult decât necesare.

Este de așteptat ca și asociațile de proprietari și locatari să-și intensifice eforturile de igienizare a zonelor din jurul blocurilor de locuit. Angajații Seviciului Administrarea Domeniului Public au luat legătura cu șefii de scară pentru a afla care sunt necesitățile fiecărei zone. Primăria a pregătit deja câteva sute de bucăți de lemne pentru repararea băncilor stricate, precum și aproximativ 1500 de puieți de buxus și cantității însemnate de seminte de iarbă, care vor ajunge, in mare parte, la locatari”, trasmite Primăria Cugir.

Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală înaintea sarbatorilor de Paşte, în parteneriat cu comunitatea locală.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157831Publicat de pe 26 Mar 2017. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...