|

FOTO: Lucrările de modernizare a străzii 21 Decembrie 1989 sunt aproape de final. Sens giratoriu în piaţa de sus

Lucrările de reabilitare și modernizare a străzii 21 Decembrie 1989 sunt aproape la final. Aici au fost derulate mai multe lucrări, astfel că investiția s-a  ridicat la suma de 4.500.000 lei, bani care vin din buget local al Cugirului. Au fost înlocuite reţelele de apă vechi de peste 50 de ani, cu conducte noi din polietilenă, fiind schimbate şi branşamentele imobilelor şi căminelor de apometre. Totodată, a fost introdusă canalizarea pluvială şi au fost realizate guri noi de scurgere pe toată lungimea traseului, astfel încât să crească capacitatea de preluare a apelor pluviale.

La aceste investiţii finanţate din bugetul local, s-au adăugat şi lucrările distribuitorului de gaz care a înlocuit ţevile aflate la suprafaţă, cu conducte subterane şi branşamente noi din polietilenă.

În ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii stradale, lucrările s-au desfăşurat pe o lungime de aproximativ 1,5 km, pe porţiunea cuprinsă între poarta UM Cugir şi Piaţa 1 Mai. A fost asfaltată partea carosabilă, trotuarele au fost modernizate cu dale din beton şi au fost lărgite astfel încât, pe un sens, să găzduiască pista pentru biciclişti. De-a lungul străzii au fost amenajate 250 de parcări ce vor fi utilizate atât de către riverani, cât şi de către cetăţenii care circulă în această zonă. Nu a fost neglijat nici aspectul estetic, astfel că spaţiile verzi au fost conservate, dându-li-se un aspect modern şi îngrijit.

Investiţia a fost finalizată în procent de 90%, urmând să se încheie în luna iulie. În momentul de faţă se lucrează la amenajarea unui sens giratoriu pe amplasamentul fostului părculeţ din zona pieţei de sus şi la finalizarea parcării din haltă. Din acest motiv traficul continuă să fie blocat în aceste două puncte, restul străzii fiind deja redată circulaţiei rutiere.

Pentru realizarea acestui sens giratoriu administrația locala trebuie să desfințeze WC-ul public din acea zonă. Astfel, în ședința de consiliu local  de vineri, 28 iunie, acest subiect va fi supus aprobării pentru ca lucrările să fie finalizate în luna iulie.

Investiţia se ridică la suma de 4.500.000 lei, fiind realizată din bugetul local al Cugirului.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150392Publicat de pe 27 Iun 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...