|

FOTO: Lecție despre plantarea puieților, la Ocolul Silvic Cugir. Elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea i-au ajutat pe pădurari

Fotografie0445Elevi de la Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea, în parteneriat cu Asociația de Ecologie și Turism Năsâpiște Cugir, au participat sâmbătă la o activitate de plantare de puieți de molid și paltin în Cantonul Donea, Ocolul Silvic Cugir.

La această acțiune a participat și o echipă formată din brigadieri și pădurari, coordonată de șeful Ocolului Silvic Cugir, ing. Nicolae Hondola, care a explicat elevilor, cadrelor didactice și tuturor celor prezenți rolul și importanța factorilor antropici în restabilirea și păstrarea echilibrului natural, pădurea jucând un rol important în ceea ce privește calitatea vieții noastre, iar noi având datoria de a o sprijini în procesul de regenerare.

După toate aceste explicații, întregul grup s-a deplasat la locul stabilit pentru plantarea puieților, unde gazdele au demonstrat practic, pas cu pas, cum trebuie să se planteze puieții în mod corect.

Fotografie0457Cu disciplina impusă de importanța acțiunii, toți cei prezenți au fost înșiruiți pe versantul destinat plantării și s-a trecut la treabă, elevii fiind îndeaproape îndrumați și supravegheați de cadrele didactice, specialiștii silvici și de membrii asociației Năsâpiște.

Elevii au avut ocazia să primească informații importante referitoare la pricipalele activități ale ocolului silvic și dintr-o serie de materiale de promovare (pliante) puse la dispoziție cu amabilitate de către gazde.

La finalul zilei, toți ce prezenți au recunoscut că a fost o experiență unică unde s-au îmbinat armonios utilul cu plăcutul și că acțiunea desfășurată a fost un real succes, exprimându-se dorința de continuare a acestor activități de către toți participanții.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154544Publicat de pe 29 Apr 2015. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Lecție despre plantarea puieților, la Ocolul Silvic Cugir. Elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea i-au ajutat pe pădurari”

  1. iar prostiti pe saracii copii…

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...