|

FOTO: Lansarea unei noi etape din proiectul de educație antreprenorială „Despre tine, pentru viitorul tău”, la Colegiul „David Prodan”

Un grup de aproximativ 100 de elevi au participat la evenimentul de lansare a ultimei etape a proiectului de educație antreprenorială intitulat „Despre tine, pentru viitorul tău”, în amfiteatrul din incinta Colegiului Național „David Prodan” Cugir. Proiectul face parte din Programul Operațional Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, co-finanțat din Fondul Social European.

La eveniment au participat elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. Obiectivul proiectului este de a ajuta elevii din școlile cu profil non-economic și tehnic să acumuleze cunoștințe și să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale, pentru o integrare mai eficientă pe piața muncii.

În prima parte a evenimentului, elevii au susținut discuții libere cu directorul „Target Active Trening”, Tiberiu Ștefan, despre ceea ce înseamnă a fi antreprenor, despre economia mondială, modalitatea de dezvoltare a unei afaceri proprii, pașii preliminari în construirea ei și promovarea pe piață. În partea a doua, elevilor le-au fost prezentate obiectivele proiectului și cum se va desfășura concursul regional, dar și cel național din cadrul acestuia.

Elevii Colegiului Național „David Prodan” Cugir au participat la edițiile din 2010 şi 2011 ale concursului. Anul trecut, liceul a fost reprezentat de 10 echipe şi au câștigat două secțiuni – „cea mai bună echipă” şi „echipa cu cele mai multe contracte încheiate”, la etapa regională şi naţională.

Proiectul este implementat în trei regiuni din ţară: București – Ilfov, Centru (Brașov, Sibiu, Alba), Sud-Est (Tulcea, Constanța si Galați).

Concursul este structurat în patru etape: înscrierea proiectelor, respectiv preselecţia locală (efectuată de un juriu compus din trei persoane: un cadru didactic, un organizator şi un specialist); concursuri cu faza regională (aprilie 2013) și națională (iulie 2013), seminarii regionale (trei zile); un seminar naţional (şapte zile), în care vor fi invitate echipele cu cele mai bune rezultate şi îşi vor pune în practică ideile, le vor discuta cu reprezentanţii mediului de afaceri; gala de premiere a echipelor câștigătoare.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146246Publicat de pe 19 Noi 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Lansarea unei noi etape din proiectul de educație antreprenorială „Despre tine, pentru viitorul tău”, la Colegiul „David Prodan””

  1. As corecta, au participat si elevi de clasa a X-a, iar premii obtinute de CNDP nu au fost doar la regionala, ci si la nationala. 🙂

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...