|

FOTO: Lansare de carte la Casa de Cultură a orașului Cugir. Eseuri despre iubire, de Flaviu Predescu

DSC03680În Sala de Conferințe din incinta Casei de Cultură a orașului Cugir a avut loc vineri un eveniment de lansare a cărții „Poetul merge mai departe.Eseuri despre iubire” a poetului cugirean Flaviu George Predescu.

Cu această ocazie, autorul a vorbit despre orașul său natal, realizările care au avut loc la Cugir. A descris cartea ca fiind un medicament pentru cei care o citesc: „Este a doua carte de eseuri scrisă de mine, cartea trebuie să fie ca un medicament esențial, ca fiecare din cei care o citesc să se regăsească în ea”.

A citit un fragment dintr-un capitol al cărții și o poezie.

Prezent la eveniment, profesorul doctor în filologie Dorin Uritescu, prieten al autorului, a făcut câteva aprecieri despre poeziile care descriu nuanţe ale iubiri, emoțiilor şi experințelor de viață și familie. „Cartea ne oferă o soluție a transformării vieții, a destinului, ea ne ne învață să cunoaștem mai bine arta. Volumul de față nu se citește ca un roman, ci câte un capitol pe zi, cu o meditație de două zile, pentru ca noi să putem intra în contact prin prisma gândirii, pentru a putea înțelege ce a vrut să scrie autorul”, a spus Uritescu.

Gazda evenimentului, directorul Casei de Cultură, Rodica Florea, a apreciat la rândul său creaţia cugireanului: „Cartea m-a inspirat și am învățat din ea că trebuie să merg mai departe. Cultura nu a făcut niciodată profit, nici bani, ea se adresează în primul rând sufletului.”

Reprezentantul Centrului de Cultură  “Augustin Bena” Alba, Daniela Floroian, a precizat că întreaga colecţie de volume ale autorului se regăseşte în biblioteca centrului de cultură din municipiu.

Poetul Flaviu Predescu este autor a șase volume de poezie, membru al Uniunii Scriitorilor din România și are mai multe premii pentru poezie.

În prefața volumului, criticul literar clujean Ion Cristofor îl numește pe Predescu „un veritabil șef al unei generații în mișcare”.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151906Publicat de pe 18 Ian 2014. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...