|

FOTO: La Cugir s-au aprins luminițele de Crăciun. Spectacol de colinde și cadouri

DSCN5628De Moș Nicolae, la Cugir s-a deschis oficial sezonul sărbătorilor de iarnă. Cugirenii s-au adunat cu mic cu mare în fața scenei amplasată de către autoritățile locale pe bulevardul central din oraș.

La ora 17.00, primarul orașului Cugir Adrian Teban, viceprrimarul orașului Cugir Horia Rotche alături de un grup de elevi care s-au remarcat de-a lungul anului școlar la competițiile școlare și interdisciplinare (olimpiade), au apăsat „butonul” care a aprins iluminatul festiv în oraș.

Ca o noutate în acest an, pe lângă tradiționalul brad de Crăciun autoritățile locale au amplasat două tuneluri formate din arcade luminoase.

Evenimentul a fost precedat de un concert de colinde sub genericul „Crăciunul copiilor” susținut de către artiști și grupuri de colindători din localitate: Grupul „Mlădiţe cugirene”, Grupul folk al Colegiului Național „David Prodan”, seara încheindu-se cu recitalul solistului cugirean Vasile Palfi.

Nu a lipsit nici bătrânelul Moș Nicolae, alături de nelipsitele sale ajutoare: crăciunița și spiridușii moșului (interpretate de către actori de la trupa de teatru a Casei de Cultură Cugir) care au împărțit celor cuminți dulciuri.
De asemenea, tot acum a fost deschis și „Târgul de Crăciun”, situat pe bulevardul central al orașului, unde au fost amplasate cinci căsuțe din lemn. Aici pe toată durata târgului se vor vinde decorațiuni, alimentare tradiţionale, suveniruri și dulciuri oferite spre vânzare de către comercianții locali.

Tot în interiorul târgului a fost instalat și un stand unde cei mici pot compune scrisori cu dorințe pentru Moș Crăciun.

În apropierea „Târgului de Crăciun” a fost instalată și o scenă unde cugirenii se pot bucura de concerte de colinde interpretate de către artiști și grupuri vocale din oraș, în zilele de sâmbătă și duminică al fiecărei săptămâni.

La final toți artiștii prezenți în cadrul evenimentului au urcat împreună pe scenă pentru momentul de final.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155483Publicat de pe 7 Dec 2015. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...