|

FOTO: Investiţii la Cugir. 2,5 milioane lei pentru modernizări de străzi. Stadiul lucrărilor

modernizare straziLa Cugir continuă lucrările de modernizare a străzilor. Luni, 3 octombrie, Primăria Orașului Cugir a predat amplasamentul constructorului pentru următoarele două etape ale lucrărilor de modernizare a străzii Aurel Vlaicu.

Este vorba de tronsonul rămas, în lungime de 1840 m, de la interesecţia cu str. Colinei, până la capătul str. Aurel Vlaicu. Potrivit studiului de fezabilitate, drumul va fi modernizat cu pavele de beton, mărginite de trotuare de lățime variabilă, încadrate cu borduri prefabricate din beton vibropresat, care va asigura accesul pietonal, transmit reprezentanţii Primăriei.

trotuarLucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu au început anul acesta, cu modernizarea a 300 m, de la intersecţia cu str. Râul Mic, pană la intersecţia cu str. Colinei. Drumul a fost asfaltat, în timp ce tronsolul care face accesul spre Biserica Romano-Catolică a fost reabilitat cu calupuri din piatră naturală așezate pe o fundație din beton.

Zidul ce separă cele două benzi de circulație a fost reparat şi placat cu piatră naturală. Pe coronamentul zidului s-a montat un parapet din stâlpi din zidărie din piatră și mână curentă din metal, înlocuindu-se bordurile din beton prefabricat existente, aflate într-o stare avansată de degradare.

aleePotrivit primarului Adrian Teban, modernizarea străzii Aurel Vlaicu reprezintă o investiţie așteptată cu nerăbdare de oamenii din zonă, care circulau cu dificultate în condiții climatice defavorabile.

“Ne pregătim inclusiv pentru modernizarea str. Colinei, în perioada imediat următoare vom organiza o licitaţie publică în acest sens.

Odată finalizate aceste două străzi, vom putea demara o strategie privind dezvoltarea turismului către obiectivele istorice din zonă, şi mă refer la: Biserica Romano-Catolică, construită între anii 1824-1826, complexul format de Castelul de Apă, Tăul lui Nilă și viaductele cunoscute sub numele de Wasser Leine”, a concluzionat primarul Cugirului.

Modernizarea străzii Aurel Vlaicu se ridică la aproximativ 2.000.000 lei, iar a străzii Colinei este de aproximativ 577.000 lei, ambele fiind realizate din bugetul local.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156957Publicat de pe 5 Oct 2016. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...