|

FOTO: În weekend se inaugurează „Arena Cugir”. Festivitate şi campionat amical de fotbal „Cupa Prieteniei”. PROGRAM

DSCN4613Din acest weekend, sportul cugirean va avea “casă” nouă. Se deschide oficial complexul sportiv „Arena Cugir”, o investiţie de peste patru milioane lei.

Festivitatea oficială va avea loc la ora 16.00, iar la eveniment vor lua parte primarul orașului Cugir, Adrian Teban, oficialități locale, dar și invitați speciali din străinătate: primarul orașului german Wasserburg  Michael Kölbl, președintele Consiliului Raional Ialoveni, Victor Bînzari și primarului comunei Ţîpala, Petre Rotaru.

„Arena Cugir” va avea o capacitate totală de 1200 locuri pe scaune, tribuna I a stadionului fiind complet acoperită.

Au fost construite și finalizate două terenuri de tenis de câmp pe lângă cele două terenuri existente, ambele pe zgură. Unul dintre terenuri va o mini-tribună cu 100 de locuri, acesta mai fiind dotat cu instalație de nocturnă.

13692733_1556003791372724_1481687170061849010_nGardul împrejmuitor degradat a fost înlocuit cu unul nou, iar baza dispune de trei porți de acces, grupuri sanitare noi și o parcare în interiorul bazei. La etajul superior al copertinei au fost create spații administrative – şapte birouri, trei loje, cabină, iar vestiarele au fost și ele modernizate, capacitatea lor fiind implicit mărită.

Investiţia totală pentru „Arena Cugir” este de 4,402 milioane lei (plus TVA). Consiliul Local Cugir a contribuit cu suma de 980.000 de euro. Beneficiarul proiectului este Clubul Sportiv Orășenesc Cugir.

Lucrările au demarat în luna august 2015, iar termenul de execuție inițial a fost de 7 luni (17 martie 2016). Cauza amânării a fost vremea nefavorabilă de la sfârșitului anului trecut și începutul anului în curs, ce a împiedicat lucrările.

Firma care a derulat lucrărilede renovare și modernizare a arenei cugirene este Con-A Sibiu), care s-a mai ocupat şi de construcția „Cluj Arena”, urmând să finalizeze lucrările şi la stadioanele echipelor de Liga I din Craiova și Târgu Jiu.

Numele noii arene a fost un prilej de dezbatere, mai ales în mediul virtual, „Arena Cugir” a câştigat la concurență cu alte denumiri propuse: „Arena Metalurgistul”, „Arena Dinea” sau „Arena Drăgana”.

În cadrul evenimentului din weekend, va fi organizat şi un campionat de fotbal, „Cupa Prieteniei”, cu participarea echipelor Metalurgistul Cugir, TSV 1880 Wasserburg (Germania), FC Ialoveni (Republica Moldova) și Unirea Alba Iulia.

Program complet meciuri:

Sâmbătă, 16 iulie

17.00 – Unirea Alba Iulia – FC Ialoveni

18.30 – Metalurgistul Cugir – TSV 1880 Wasserburg.

Duminică, 17 iulie

17.00 – Finala Mică a echipelor învinse

18.00 – Finala Mare.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156778Publicat de pe 14 Iul 2016. Publicat in EVENIMENT, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...