|

FOTO: „Hristos a Înviat!” Sute de credincioși au participat la Slujba de Înviere de la Cugir și Vinerea

lumina inviereSute de credincioși alături de „pășteni” au participat noaptea trecută, la slujbele de Înviere oficiate în lăcașurile de cult din orașul Cugir și din localitatea Vinerea.

La miezul nopții, preoții au ieșit din biserici cu Lumină Sfânta în mâini și i-au chemat pe credincioșii prezenți cu îndemnul tradițional: „Veniți de luați Lumină!”. Oamenii s-au adunat în jurul preoțiilor pentru a Lumina Sfântă, aprinzând lumânările sau candelele cu care au venit în mână.

Lumina Sfântă a ajuns în acest an, de la București și mai apoi la Cluj, de unde a fost redirecționată către orașele din Transilvania. La Cugir, Lumina Sfântă a ajuns la ora 23.30 fiind adusă de o delegație formată din doi călugări.

inconjor biserica lumanari candelePreoții împreună cu alaiul de credincioșii cu lumiinile aprinse au înconjurat de trei ori biserica cântând troparul Învierii Domnului („Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”), apoi, au intrat în biserică unde preoţii au săvârşit Utrenia Învierii.

Tot în cadrul slujbei a fost oficiată o slujbă de sfințire a paștiilor care urmau sa fie împărțite de către „pășteni” enoriașilor prezenți.

La finalul Utrenei, cei prezenți s-au îndreptat cu Lumina Sfântă și cu Sfintele Paști, fiecare spre casele lor.

Credincioșii au fost așteptați, duminică, de la ora 12.00, să participe la slujba celei de-a doua Învieri. Slujba celei de-a doua Învieri a fost în fapt o Vecernie specială, al cărei punct central l-a reprezentat citirea textului Evangheliei după Ioan de la capitolul 20, versetele de 19 la 25, în 12 limbi. La ora actuală, limbile în care este citită Sfânta Evanghelie sunt următoarele: română, greacă, latină, ebraică, slavonă, rusă, sârbă, bulgară, engleză, franceză, germană, italiană şi spaniolă.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156145Publicat de pe 1 Mai 2016. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...