|

FOTO: Grupul Skepsis, pe scena Căminului Cultural din Vinerea. Spectacol în cadrul proiectului educativ “O tempora, o mores!”

skepis la cugir1Grupul Skepsis a urcat din nou pe scena Căminului Cultural din Vinerea, în cadrul proiectului educativ “O tempora, o mores!”. Iniţiat de Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Vinerea, în colaborare cu Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir, Şcoala “Ioan Mihu” din Vinerea, Grupul Anotimpuri, Primăria şi Casa de Cultură Cugir, proiectul şi-a propus să promoveze principiile morale, prin intermediul teatrului.

Actorii Grupului Skepsis au venit sâmbătă în faţa publicului din Cugir şi Vinerea cu o piesă de teatru despre absurditatea relaţiilor interumane, născută din incapacitatea de comunicare coerentă a oamenilor.

copii spectacolCerere în căsătorie”, scrisă de Anton Cehov i-a cucerit rapid pe cei peste 250 de spectatori din Cugir şi Vinerea, care au asistat cu sufletul la gură la lupta dintre sentimente şi dorinţa de avere. Momente de incertitudine, de încordare, de revoltă s-au amestecat cu momente umoristice, satirice şi ironice, puse în scenă cu măiestrie de către actorii Grupului Skepsis şi gustate din plin de public, indiferent de vârstă.

Printre cei care au ales să-şi petreacă seara de sâmbătă la teatru s-au numărat şi primarul Adrian Teban, directorul Casei de Cultură, Rodica Florea, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 3 Cugir, Stela Ţîrlea şi directorul adjunct, Laura Teban, epitropul bisericii, Cornel Cugerean, profesorii Anca Herlea, Luminita Enescu, Ioan Buda şi multe cadre didactice.

Participanţi la numeroase concursuri şi festivaluri de teatru din oraşele mari din ţară şi străinătate, actorii Grupului Skepsis au acceptat invitaţia de a fi parteneri în proiectul educativ “O tempora, o mores!”, invitatie lansată de preotul Adrian Cebotari care este convins că teatrul poate fi utilizat atât ca formă de divertisment, cât şi în scopuri educative.

“Oamenii îşi schimbă comportamentul observându-i pe alţii, motiv skepis la cugir2pentru care teatrul poate fi un mijloc eficient pentru dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter. Cred că stimularea respectului faţă de principiile morale trebuie făcută în contextul vieţii cotidiene. Până la urmă, piesa care a fost jucată de artiștii Grupului Skepsis, este o pildă la rândul ei, care ne arată care sunt adevăratele valorile morale”, a declarat pr. Adrian Cebotari.

Proiectul educativ “O tempora, o mores!” a debutat în urmă cu un an, timp în care au avut loc mai multe evenimente cultural-artistice menite sa promoveze principiile morale, printr-o colaborare a bisericii cu instituțiile publice și comunitate.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155838Publicat de pe 1 Mar 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...