|

FOTO: Festivalul “Toamna Cugireană” 2017. Parada portului popular, în a doua zi a evenimentului

parada port popularFestivalul „Toamna Cugireană” a continuat, duminică, cu tradiționala paradă a portului popular și cu program de dansuri tradiționale ale asamblurilor folclorice participante.

Parada portului popular a început în zona Pieței de Sus și a continuat pe strada 21 Decembrie 1989 încheindu-se în fața Primăriei Orașului Cugir.

Aici, pe esplanada din fața instituției administrative a urbei cugirene, fiecare ansamblu a susținut câte un scurt moment artistic în fața oficialitățiilor locale, județene și reprezentanților delegațiilor străine.

Vezi şi FOTO: Cum a fost prima seară la Festivalul „Toamna Cugireană”. Distracţie cu Voltaj, trupe locale şi de peste hotare

La parada din acest an, alături de ansamblurile locale – „Mlădițe Cugirene” și „Câmpul Pâinii” Vinerea – au participat cele venite din alte localităţi din Alba, dar şi din Cluj, Brașov și Mureș.

toamna-cugireana-afisAu trecut prin centrul oraşului: Ansamblul folcloric „Someșul – Napoca” (Cluj – Napoca), Ansamblul de dansuri „Hayakaghak” –reprezintă comunitatea armenească din Gherla, Ansamblul de dansuri „Efthimos” – comunitatea elenă din Brașov, Ansamblul de dansuri populare ,,Kökényes” – reprezintă comunitatea maghiară din Târnăveni, Ansamblul focloric „Doina Aiudului” din municipiul Aiud și Fanfara „Augustin Bena” a județului Alba.

Festivalul „Toamna Cugireană” continuă cu momente artistice – dansuri tradiționale prezentate de asamblurile participante.

Pe scenă vor urca şi violonistul bistrițean Ovidiu Barteș, urmat de către îndrăgitul interpret de muzică populară Marius Ciprian Pop.

Seara, este concert Antonia şi Horia Brenciu & Band.

Sorin GIURCĂ

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=159948Publicat de pe 17 Sep 2017. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...