|

FOTO: Elevii de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” au aflat de la jandarmi cum pot preveni agresiunile şi intimidările

Proiectul „În siguranţă, alături de jandarmi” a continuat, joi, la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu” din Cugir. Jandarmii au prezentat elevilor măsuri de recunoaştere a faptelor antisociale şi modul de sesizare a acestora.

După acţiunea informativ-preventivă iniţiată miercuri, de jandarmi, la Colegiul “David Prodan”, joi a fost rândul elevilor de la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu” să se întâlnească cu oamenii legii. Cei aproximativ 100 de elevi din clasele IX-X au avut ocazia să afle cum se pot apăra şi cum pot preveni agresiunile şi intimidările, conflictele cu consecinţe grave. Jandarmii au evidenţiat aspecte privind infracţiunile contra persoanei – loviri sau alte violenţe, vătămări corporale, lovituri cauzatoare de moarte sau chiar omoruri -, cele contra patrimoniului – furturile, tâlhăriile, însuşirea bunului găsit, distrugerea sau tăinuirea.

Nu în ultimul rând, au fost luate în discuţie infracţiunile cu tentă sexuală – hărţuirea, corupţia sexuală, actul sexual cu un minor sau violul – deoarece incidenţa acestora în rândul elevilor ar putea să crească, având în vedere fragilitatea psihică a adolescenţilor.

A fost prezentat rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei Române în cadrul forţelor de ordine publică, elevii având ocazia să cunoască îndeaproape această instituţie specializată a statului, cu misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice.

Din partea Jandarmeriei Alba Iulia au fost prezenți purtătorul de cuvânt Cosmin Jurgoveț, locotent-colonel Gheorghe Chiorean și plutonier Petru Moga (Cugir).

Jandarmii au distribuit pliante, au discutat cu elevii, le-au prezentat o serie de recomandări de care să ţină cont pentru a nu fi angrenaţi în activităţi ce le-ar putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală, bunurile materiale, le-au explicat modul de acţiune în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, victimele unor agresiuni fizice, precum şi consecinţele săvârşirii unor astfel de fapte.

Patru dintre elevii prezenți au fost recompensați pentru atenția privind temele care au fost puse în discuție cu câte un bilet oferit de către Casa de Cultură Cugir la spectacolele care vor avea loc în viitor la această instituție.

Proiectul s-a desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, Primăriei Oraşului Cugir şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149759Publicat de pe 9 Mai 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...