|

FOTO: Elevi şi profesori de la Şcoala Nr. 3 Cugir şi Şcoala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea au participat la campania de donare de legume şi fructe

WP_20161118_11_50_22_ProElevi şi profesori de la Şcoala Nr. 3 Cugir şi Şcoala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea au participat la campania socială de sprijinire a copiilor aflați în dificultate, ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Nationale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Obiectivul acestei campanii, derulate în perioada 14 – 18 noiembrie, a fost de a sensibiliza elevii şi profesorii din unitatea de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers s-a urmărit consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Obiective generale ale SNAC au vizat incurajarea implicării elevilor, în practica voluntariatului, în activități desfasurate cu persoane aflate in dificultate, în scopul sustinerii procesului de incluziune socială a acestora, precum și de dezvoltare educaţională personală.

Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” a constat în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Cadrele didactice și elevii au fost informați cu privire la obiectivul activității și modalitațile de implementare a acesteia. Elevii au realizat afișe de promovare a activității și s-au implicat activ pe tot parcursul campaniei. Acțiunea a constat în strângerea, preluarea, sortarea și depozitarea legumelor și fructelor, identificarea beneficiarilor şi donarea către aceştia.

Au fost implicaţi în acţiunea de strângere a legumelor şi fructelor toți elevii școlii, alături de cadrele didactice care au coordonat şi sprijinit activitatea, învățători și diriginți.

Legumele şi fructele strânse au fost donate Casei de tip familial “Speranţa copiilor” din Cugir.

Cadrele didactice care au coordonat și sprijinit activitatea derulată la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, Ar. – Şcoala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea, în cadrul Campaniei sociale de sprijinire a copiilor aflați în dificultate ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”: director: Prof. Anca Stela Ţîrlea, director adj.: Prof. Laura Diana Teban, prof. înv. primar Szilagyi – Tomoiu Mihaela, prof. înv. primar Luminiţa Enescu, prof. înv. primar Ana Herlea, Înv. Ioan Buda, prof. Adriana Scopciuc – Mihu, prof. Anca Alisie, prof. Cătălin Paşcanu.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157017Publicat de pe 25 Noi 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...