|

FOTO: Elevi cugireni premiați la „Caravana Carierei”. Tinerii au primit laptopuri şi abonament la internet

Proiectul privind consilierea și orientarea în carieră, organizat de către Blocul Național Sindical și intitulat sugestiv „Caravana Carierei” a ajuns la final. O echipă formată din patru membri din partea  „Caravanei  Carierei” au ajuns joi dimineață la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, unde au premiat 25 de elevi.

Aceștia au primit câte un notebook, un abonament la internet pentru o lună, o cartelă SIM şi modemul de conectare online. Premiile au fost acordate ca urmare a rezultatelor obţinute, respectiv cele mai bune note obținute de liceeni  la evaluările aplicate prin proiectul „Caravana Carierei”.

Evaluările au durat fiecare câte o jumătate de oră, iar elevii au avut de rezolvat teste-grilă și eseuri pe temele discutate în cele două zile de seminarii, desfășurate de aceștia alături de specialiștii Caravanei. La activități au participat din cadrul colegiului un număr de 80 de elevi.

Campania amplă de consiliere a fost demarată în 42 de școli din 21 de județe. Blocul Naţional Sindical şi partenerii săi şi-au propus ca până la jumătatea anului 2013 să consilieze 3.500 de elevi pentru a le facilita accesul pe piaţa muncii, dar şi pentru a-i consilia să urmeze cariera pe care şi-o doresc. Până în prezent au fost consiliaţi 1.500 de elevi de liceu din ani terminali. Aceştia au participat la seminarii la care au fost instruiţi despre modalităţile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, paşii ce trebuie urmaţi în planificarea unei cariere precum şi corelarea lor cu cerinţele de pe piaţa muncii. Totodată, cursanţii au învăţat cum să se prezinte la un interviu, dar şi cum să-şi întocmească o scrisoare de intenţie, teme ce au fost abordate şi în cadrul testărilor.

„Noi am ajuns aici datorită implicării unității de învățământ, care ne-a contactat în vederea derulării acestui proiect și la Cugir. Nivelul de înțelegere și de lucru cu elevii acestui liceu a fost unul foarte bun”, a declarat Alexandru Papuc – expert „Caravana Carierei”.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149989Publicat de pe 23 Mai 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...