|

FOTO | „Dor de Eminescu”: Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, încurajaţi să respecte valorile culturii româneşti

Picture 068La împlinirea a 165 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir a reluat proiectul educativ “Dor de Eminescu” lansat în urmă cu 5 ani, la iniţiativa unui grup de profesori. Proiectul a reprezentat o încercare de a încuraja elevii să descopere şi să respecte adevăratele valori ale culturii româneşti.

Prin implicarea cadrelor didactice iniţiatoare – Luminiţa Cebotari, Daniela Igna, Mihaela Vereş şi Laura Teban – proiectul a reuşit să apropie peste 150 de copii, de poezia şi spiritul eminescian.

Evenimentul a debutat la ora 12.00, la Şcoala “Ioan Mihu” din Vinerea, structură a Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir. Aici, elevii claselor V-VIII, îndrumaţi de profesoarele Laura Teban, Maria Albu şi Adriana Scopciuc au creat o atmosferă de mic cenaclu literal, recitând poezii ale marelui poet. Atmosfera a fost completată de un program muzical pe versurile lui Eminescu, pregătit cu elevii de către preotul Adrian Cebotari, de la Biserica cu Hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea. Programul s-a bucurat de acompaniamentul tinerilor instrumentişti ai Grupului “Anotimpuri” – Saşa Cebotari, Darius Birăesc şi Laurenţiu Presecan.

Acţiunile au continuat de la ora 13.00 la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, în aceeaşi notă de respect şi admiraţie faţă de opera marelui poet. Toţi cei prezenţi au fost uşor introduşi în universul eminescian de către grupul “Anotimpuri”, condus de Luminiţa Cebotari, Adrian Cebotari şi Gheorghe Birăesc, grup care a cântat “Sară pe deal” şi “Eminescu”.

S-a deschis şi mai mult “Lumea poeziei eminesciene” – un concurs de recitare prin care elevii au încercat să pătrundă sensibilitatea poeziilor poetului nepereche. Nu au lipsit nici desenele inspirate de versurile acestuia, unele adevărate picturi ale tinerilor talentaţi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, expuse cu sprijinul prof. Gabriela Vulkan, sub genericul „Mihai Eminescu în imagini şi culori”.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa directorului instituţiei, Stela Ţârlea, precum şi a altor profesori care au sprijinit derularea proiectului, Ionela Popa şi Daniela Satmari.

Ediţia “Dor de Eminescu” de anul acesta de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir a avut ca parteneri Primăria Oraşului Cugir şi Biserica cu Hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153963Publicat de pe 16 Ian 2015. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...