|

FOTO: Deschiderea oficială a Festivalului „Toamna Cugireană”. Expoziții de arme, obiecte tradiționale și cros PROGRAMUL

DSC04136Orașul de la poalele Drăganei este în sărbătoare timp de trei zile. Până duminică, în orașul Cugir se desfășoară cea de-a XVII-a ediție a Festivalului „Toamna Cugireană”. Deschiderea oficială a festivalului a avut loc sâmbătă dimineața, de la ora 10.00, locația fiind mini-scena amplasată în fața primăriei din oraș. A fost intonat imnul României, al Maltei și Bavariei, moment în care au fost arborate și steagurile celor trei țări.

La eveniment au luat parte primarul orașului Cugir, Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, reprezentanți ai delegațiilor orașelor înfrățite, Mellieha (Malta) și Wassenburg (Germania), deputatul Dan Coriolan Simedru, dar și consilierii locali.

Deschiderea evenimentului a debutat cu intonarea imnului de stat al României, Maltei și Bavariei, momentul solemn fiind urmat de mesajul de „Bun Venit”, transmis invitațiilor de către Adrian Teban: „Vă urez bun venit la cea de a XVII-a ediție a Festivalului local Toamna Cugireană și sper ca în aceste trei zile să vă simțiți cât mai bine în jurul nostru.Vă mulțumesc pentru onoarea invitației de a participa”.

Au urmat la cuvânt reprezentanții celor două delegații din Malta și Wassenburg.

DSC04164Ca în fiecare an în incinta Casei de Cultură Cugir la parterul incintei și la etajul superiror organizatorii au amplasat expoziții ai agențiilor economici care își desfășoară activitatea în zona orașului Cugir.

Este vorba despre arme și muniții aparținând celor două uzine din oraș, Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme Cugir, STC Cugir, Nova Group, exponate de panificație și cofetărie, artizanat sau produse lucrate de mână, precum tesăturile, goblenurile și origami.

În secțiunea expoziţiilor de artă, de la etajul Casei de Cultură Cugir sunt expuse tablouri pictate de către artiștii plastici din oraș.

În cadrul Târgului Meșterilor Populari vizitatorii pot admira și cumpăra lucrărilor confecționate de către aceștia.

Sunt expuse obiecte tradiționale românești oale din lut, curele și hamuri din piele,articole de vestimentație din in, cânepă, bumbac ude sau vopsite, coșuri din nuiele și papură, sculpturi din lemn și icoane vopsite pe lemn, instrumente muzicale.

10604633_947149728635354_8249471953898276876_oCompetiția intitulată „Crosul Cugir”organizat de către Primăria orașului Cugir și Asociația Runsilvania Cluj Napoca, a fost una dintre cele mai importante activități sportive din cadrul festivalului. La start au fost prezenți un număr de 50 de competitori din întreaga țară, printre aceștia numărându-se și un cuplu de 80 de ani și un bărbat de 55 de ani din Turda, care avea la picioar o proteză ortopedică.

Crosul a fost împărțit în două secțiuni, profesioniști care au avut de alergat un traseu de 15 km și hobby-categorie la care competitorii au avurt de alergat un traseu de 7 km.

Programul Festivalului „Toamna Cugireană” (20-21 septembrie)

Sâmbătă, 20 septembrie

16.00 – Concert:  Serenty, Star Dust, Amurg, Equinox, Aprentis, Millenium C
20.00 – Muzică malteză tradițională
20.30 – Nicole Cherry
21.30 – Maxim Band

Duminică, 21 septembrie
11.00 – 15.00 – demonstrație OFF-ROAD – dealul Cetate
11.30 – Parada portului popular
Fanfara din Petrești
12.30 – spectacol de reconstituire istorică – piațeta Casei de Cultură
Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului
14.00 – spectacol folcloric:
– Taraful Casei de Cultură și soliștii din Cugir
– Ansamblul de sași Korona – Brașov
– Ansamblul Germisara – Geoagiu – Hunedoara
– Grupul Mlădițe Cugirene
– Ansamblul Sâncelenii – Sâncel – Alba
– Ansamblul Aromân Dor – Sarighiol de Deal – Tulcea
– Ansamblul Doina Aiudului – Aiud – Alba
– Ansamblul Cununița – Sântana – Arad
– Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea – Cugir
18.00 – Mariana Deac
Ansamblul Doina Rebrei – Rebra – Bistrița
19.00 – Sava Negrean-Brudașcu
Ansamblul folcloric Bihorul – Oradea
20.00 – Dinu Iancu Sălăjanu
21.00 – Crispus – jonglerii cu foc
21.15 – Zdob și Zdub
22.30 – Focuri de artificii

Sorin GIURCA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153229Publicat de pe 20 Sep 2014. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Deschiderea oficială a Festivalului „Toamna Cugireană”. Expoziții de arme, obiecte tradiționale și cros PROGRAMUL”

  1. […] Vezi cum a fost la deschiderea oficială a Festivalului „Toamna Cugireană” și programul pe Cugir24.ro […]

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...