|

FOTO „De la joc la educație financiară”: Copiii de la Grădinița cu Program Normal Vinerea au învățat ce înseamnă banul

20160520_110104La Grădinița cu Program Normal Vinerea se desfăşoară, alături de alte proiecte de parteneriat şi programe educaţionale, proiectul „De la joc la educaţie financiară”, prin care se dorește a se „imprima” în mintea copiilor faptul că „banii nu cresc în copaci” ci trebuie muncit pentru a-i avea şi că munca părinţilor şi a bunicilor trebuie preţuită, deci banii nu trebuie risipiţi.

Atât cât cei mici pot înțelege pentru vârstă lor, în proiect au fost implicate grupa mare şi grupa mijlocie, coordonate de profesoarele Nicoletta Huștiuc și Flavia Muntean.

Ȋn educaţia financiară a copilului trebuie transmis acestuia că banii nu sunt o resursă nelimitată, care apare de fiecare dată cȃnd el are o nevoie sau o dorinţa.

Copiilor li s-a explicat faptul că banii se câștigă prin muncă, trebuie chibzuiţi, iar când îi cheltuim pentru a cumpăra un anumit lucru, alegem acel lucru în defavoarea altuia.

Proiectul educaţional „De la joc la educaţie financiară” are ca scop promovarea conceptului de educaţie financiară pentru copiii preşcolari şi imprimarea respectului acestora faţă de muncă şi bani.

„Prin activităţile desfăşurate în grădiniţă noastră ne-am propus ca cei mici să înţeleagă şi să conştientizeze valoarea banului, nevoia acestuia, cât şi importanța de a face economii. Ȋn acest context am realizat postere, în care copiii au căutat imagini, din reviste, cu obiecte ce pot fi cumpărate şi de care omul are o reală nevoie, pe care le-au lipit apoi pe o bucată mare de carton, iar de jur-împrejur au adăugat bani de hârtie, reprezentând diferite sume. De asemenea cei mici au confecţionat pușculite, în care au adăugat deja primii bănuţi”, au transmis reprezentanții unității școlare.

Ajutaţi de părinţi şi bunici activitatea va continua şi acasă, deoarece începând cu „trocul” care reprezintă un schimb de produse, continuând cu mersul la cumpărături şi copiii pot fi de ajutor, şi chiar dacă cei mari spun sau spunem adesea „e prea mic să înţeleagă”, nu ne dăm seama cum, dar uneori cei mici ne înţeleg, şi nu de puţine ori.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156433Publicat de pe 22 Mai 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...