|

FOTO: Curăţenie de primăvară la Cugir. Elevi de la mai multe şcoli din oraş s-au implicat în campania iniţiată de primărie

17457341_1651135208526248_5375151416611457123_nÎmbunătățirea vremii a dus la intensificarea curățeniei de primăvară în orașul Cugir. Dacă în primele două săptămâni ale campaniei  “Și mie îmi pasă de orașul meu”, acțiunile derulate au aparținut exclusiv administrației locale, în cea de-a treia săptămână  a crescut numărul celor care s-au implicat activ în igienizarea localității.

Spre exemplu, dascălii Școlii Gimnaziale “Singidava” au profitat de orele de dirigenție și sport pentru a le dezvolta elevilor spiritul civic și respectul pentru mediul înconjurător prin două acțiuni de curățenie. Echipați cu saci din plastic și mănuşi, copii au aunat hârtiile, cartoanele și peturile aruncate în spațiile verzi din jurul instituției de învățământ și a Grădiniței „Voinicel”, precum și din parcul de pe Bulevardul Alexandru Sahia, din spațiile verzi ce înconjoară blocul 1 Mai și din zona Zaharie. Au fost implicați peste 100 de copiii din clasele III-VIII, alături de cadrele lor didactice: directorul instituției Vlasea Floarea, profesoarele Avram Maria, Pascal Daniela, Bran Koller Florina, Delia Niculaș, înv. Ivan Cristina și mediatorul școlar Gabriela Pienar

O acțiune similară au avut și elevii Școlii Gimnaziale “Iosif Pervain” care s-au organizat în două grupe și au ieșit la curățenie în zonele învecinate instituțiilor de învățământ. Cei mici, din clasele a III-a și a IV-a, supravegheați de învățătoarele Rotar Silvia, Neli Mitu și Gabi Filimon au adunat gunoaiele din  zona Pieții 1 Mai. Colegii lor mai mari, din clasele V-VIII, îndrumați de profesorii Gheorghe Hăprian, Todea Ioana, Georgescu Delia și Andriuc Aurora au curtățat spațiile verzi din zona Râul Mic. Au fost implicați aproximativ 100 de elevi care au reușit să colecteze de pe domeniul public 40 de saci de gunoi.

Și cartierul Coșbuc a beneficiat de acțiuni de igienizare, aici implicându-se Asociația Cultură si Traditie Rom @ Gal, condusă de Cristi Roman care a reușit să-i mobilizeze pe tinerii din cartier. Curățenia a fost efectuata în zona fiecărui bloc, în special pe zonele cu spațiu verde, tinerii dovedindu-se foarte bine informați cu privire la reciclarea deșeurilor.

În următoarele zile, și-au anunțat participarea la campania de curățenie Asociația “Năsăpiște, Asociația “Lupii Singidavei”, Composesoratul Grăniceresc și Apa CTTA Cugir.

Cele mai multe acțiuni de igienizare ale localității vor avea loc după data de 1 aprilie, când vor ieși la curățenie elevii Colegiului Național “David Prodan”, Colegiului Tehnic “I.D. Lăzărescu”, Școlii Gimnaziale Nr. 3 și Școlii “Ioan Mihu” Vinerea. Tot în ultima săptămână de campanie, Ocolul Silvic Sâpcea și-a programat activități de curățare a gunoiului de pe str. Serelor.

Este de așteptat ca și asociațiile de proprietari și locatari să-și intensifice eforturile de igienizare a zonelor din jurul blocurilor de locuit. Angajații Serviciului Administrarea Domeniului Public au luat legătura cu șefii de scară pentru a afla care sunt necesitățile fiecărei zone. Primăria a pregătit deja câteva sute de bucăți de lemne pentru repararea băncilor deteriorate, precum și aproximativ 1500 de puieți de buxus și cantității însemnate de seminţe de iarbă, care vor ajunge, în mare parte, la locatari.

Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157805Publicat de pe 25 Mar 2017. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...