|

FOTO: Cum a fost ultima zi a Festivalului Folk „Zilele Tineretului” 2016 la Cugir. Concertele cu trupe locale, Ducu Bertzi şi Mike Godoroja

DSC_7362Aproximativ 600 de spectatori au rezistat cu stoicism condiţiilor meteo nefavorabile şi au asistat, duminică după-amiaza, la evenimentele din ultima zi a Festivalului Folk „Zilele Tineretului” de la Cugir. Pe scenă au urcat trupe de folk locale și a invitații speciali Ducu Bertzi & friends și Mike Godoroja & Blue Spirits.

Festivalul a debutat cu o oră mai devreme ca în ziua precedentă, pe scena festivalului urcând pentru a susține momente artistice trupe și grupuri folk locale: Școala „Iosif Pervain”, Grupul „Anotimpuri”, Cercul de canto, pian și chitară al Casei de Cultură Cugir, Trupa Amurg, Grupul Aprentis, Trupa Millenum C.

Festivalul nu se putea încheia fără două nume grele ale folkului autohton: Ducu Bertzi & Mike Godoroja.

DSC_7358Primul dintre cei care au urcat pe scenă a fost cantautorul și folkistul Ducu Bertzi. Mai bine de oră și 30 de minute, artistul a întreținut atmosfera cu binecunoscutele sale cântece, care l-au făcut celebru de-a lungul anilor de carieră, dar și cu piese mai noi: „Floare de colţ”, „Când s-o-mpărţit norocul”, „M-am îndrăgostit numai de ea” sau „Săracă inima me”,”Suflet fără chei”.

La sfârşitul recitalului, Ducu Bertzi a susţinut şi o scurtă sesiune de autografe şi s-a fotografiat cu fanii.

Alături de artist, pe scenă au urcat cei patru membri ai formației pe care acesta o conduce: Irina Furdui – vioară, Constantin Neculae – chitară, voce şi Tavi Iacob – keyboards.

DSC_7388Seara s-a încheiat cu o poveste hippie combinată cu melodii blues și rock interpretate de către Mike Godoroja și formația Blue Spirits, cu demonstrații de măiestrie artisitică a fiecărui membru al trupei (Alex Davidescu, Vali Vătuiu, Mihai Alexandru).

Mike Godoroja trăiește fiecare melodie la maxim, iar melodiile sale au venit la pachet cu un intro al  al fiecărei melodii – o poveste pe scurt a fiecăreia.

Playlistul artiștilor a adunat, printre altele piesele: „Balada lucrătorului ostenit”, „Mă doare”, „Caii din pădurea Letea”, „Maitreyi” sau „Mi-e frig”.

Ce-a de-a IX-a ediție a Festivalului folk „Zilele Tineretului” a fost organizată de către  Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Cugir.

Locuitorii din Cugir, dar şi turiştii sunt aşteptaţi în luna iunie la alt eveniment. Pe Dealul „Cetate” din localitate vor avea loc Zilele Cetățiilor Dacice, la care, potrivit unor surse, este așteptată să participe trupa Phoenix, care ar reveni la Cugir după numai 4 ani, cea mai recentă apariție pe scena cugireană fiind cea de la Toamna Cugireană.

Sorin GIURCĂ

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156306Publicat de pe 9 Mai 2016. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...