|

FOTO: Cugirul sub zăpadă, între bucuria copiilor și stresul șoferilor. Imagini cu orașul alb

DSCN6052La Cugir a căzut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un strat consistent de omăt. Fulgii de nea i-au încântat pe copii, le-au dat bătăi de cap șoferilor și i-au pus la treabă pe drumari.

Iarna este un prilej de bucurie pentru unii, mai ales pentru copii, care au așteptat nerăbdători prima ninsoare. Altora însă, iarna le dă bătăi de cap. Șoferii trebuie să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă și să conducă preventiv pentru a fi evitate eventualele accidente.

Temperatura maximă înregistrată în Cugir la orele amiezii, potrivit ANM, a fost de -2 C, senzația de temperatură scăzută fiind dată de vântul și gerul rece care s-a abătut peste urbea cugireană.

Administrația locală este pregătită să intervină cu materiale antiderapante și utilaje specializate pentru intervenția în caz de necesitate.

La sediul SVSU, în garajele instituției, sunt pregătite în caz de necesitate patru utilaje aflate în dotarea Administrației Domeniului Public Cugir, astfel: un tractor dotat cu un dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant nisip cu sare, un buldoexcavator dotat cu lamă pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, autocamion unimog cu lamă dotat cu instalație de împrăștiere a materialului antiderapant și o mașină de intervenție rapidă în caz de accidente, acestora alăturându-se la caz de nevoie și ambulanța SMURD de intervenție tip B2 care va interveni în caz de necesitate.

Utilajele au intervenit continuu începând din timpul nopții, încă de la primii fulgi de nea, și în timpul zilei pe drumurile din și la ieșire din oraș (drumul spre Vinerea și DJ704 Vinerea – Șibot, în zonele de pantă) și pe artelerele principale din oraș, îndepărtând stratul de omăt pentru fluidizarea circulației și împrăștiind material antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.

Reprezentanții Administrației Domeniului Public Cugir vor lucra alături de reprezentanți ai Poliției orașului Cugir, Serviciului Voluntar de Pompieri Cugir (SVSU Cugir) și lucrători din partea Electrica SA Transilvania Sud Punct de Lucru Cugir.

Potrivit reprezentanților Poliției orașului Cugir la orele amiezii, pe drumurile din orașul Cugir se circula în condiții de iarnă, fară a fi semnalate accidente de circulație sau drumuri închise.

Ce vă recomandă polițiștii: Avenlopele de iarnă obligatorii!

– Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;

– Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

– Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;

– Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic;

– Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

– Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

– Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, atât în timpul deplasării, cât şi în momentul traversării arterelor rutiere care obligatoriu trebuie făcută doar prin locurile special amenajate şi după o temeinică asigurare.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155657Publicat de pe 17 Ian 2016. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “FOTO: Cugirul sub zăpadă, între bucuria copiilor și stresul șoferilor. Imagini cu orașul alb”

  1. f frumoase pozele dar legat de drumari….buldotractor si nu e ca e tractor da nush cate ture a dat anul asta tinand cont ca a nins odata!!trebuiau curatate toate strazile inclusiv cele laturalnice!

  2. Cred ca dl. Giurca a scris articolul de pe balcon și a pus poze de pe net. În prima seara de ninsoare drumul de 12 km pana la sibot era exact ca o pârtie de ski, la fel ca celelalte drumuri principale și secundare din oraș. Abia luni dimineață (în jur de ora 5) au început sa curețe arterele principale. Sa meargă domnul Giurca astăzi,luni, pe una din străzile secundare și sa facă poze. Este dezastru!

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...