|

FOTO: Cugirul s-a „îmbrăcat” în haine de sărbătoare. S-au aprins luminițele și bradul de Crăciun. Colinde, cadouri de la Moș Crăciun

brad cugirSâmbătă seara, Cugirul s-a „îmbrăcat” în straie de sărbătoare pentru a întâmpina așa cum se cum se cuvine Crăciunul. Luminile de sărbători au fost aprinse de primarul orașului, Adrian Teban alături de o elevă olimpică de la o școală din Cugir. Dacă în anii precedenți evenimentul dedicat aprinderii luminilor de Crăciun se făcea de pe espanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din localitate, acum acesta s-a mutat pe o mini-scenă amplasată pe bulevardul central din oraș.

Aici a avut loc un concert de colinde susținut de către artiști și grupuri vocale din localitate: Grupul „Mlădițe Cugirene”,Grupul de chitară, pian și canto al Casei de Cultură Cugir reprezentat de solistele, Corina Băcăințan și Andrada Hofmeister, Grupul de folk Aprentis al Colegiului Național „David Prodan”, o parte din componenții trupei folk Millenium C și Vasile Palfi.

De la o asemenea sărbătoare nu au putut lipsi nici ajutoarele lui Moș Crăciun: crăciunița, spiridușul, omul de zăpadă și crăiasa zăpezii, interpretate de către actori de la trupa de teatru a Casei de Cultură Cugir. Aceștia au împărțit celor prezenți dulciuri.

Momentul mult așteptat al serii numărătoarea inversă pentru aprinderea luminițelor și a bradului de Crăciun, care împodobesc orașul pe toată durata sărbătorilor, a avut loc la ora 17.30.

adrian tebanOnoarea momentului a revenit primarului orașului Cugir, Adrian Teban și unei eleve olimpice, Laura Andrada Bel din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr 3, care a obținut în acest an mențiune la Olimpiada Națională de Fizică.

Luminile de Crăciun vor rămâne aprinse până la sfârșitul iernii. Celor mici dar și celor mari, administrația le-a pregătit o serie de surprize în preajma bradului de Crăciun.

Pentru cei mici săptămâna viitoare va fi prezent lângă brad Moș Crăciun. Copiii îi vor putea spune poezii sau să îi dea scrisor cu dorințele lor pentru cadourile de Crăciun.

De precizt că, în fiecare wekeend cugirenii se pot bucura de concerte de colinde interpretate de către artiști și grupuri vocale din oraș, pe scena amplasată în apropierea bradului de Crăciun.

Sorin GIURCĂ

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153759Publicat de pe 7 Dec 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Cugirul s-a „îmbrăcat” în haine de sărbătoare. S-au aprins luminițele și bradul de Crăciun. Colinde, cadouri de la Moș Crăciun”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...