|

FOTO: Cugirul, năpădit de ninsoare. Utilajele de deszăpezire au ieșit să curețe drumurile. Recomandări ale polițiștilor

DSC03710Noaptea de sâmbătă spre duminică a adus la Cugir primele ninsori mai puternice din această iarnă, acoperind orașul de la poalele Drăganei cu un strat subțire de zăpadă. Autoritățile locale au fost nevoite să scoată utilajele de deszăpezire, cu care au fost curățată principala arteră rutieră a orașului, împrăștiind materiale antiderapante.

Apariţia primilor fulgi de nea a adus mare bucurie copiilor care au sperat ca aceasta să se aştearnă, însă umezeala a făcut ca dorința acestora să nu se îndeplinească de această dată.

Duminică, în Cugir nu au fost semnalate accidente rutiere sau drumuri blocate.

Potrivit meteorologilor în județul Alba sunt prognozate ninsori până luni după-amiază iar temperaturile sunt cuprinse între -2 grade ziua și -6 grade pe timpul nopții.

Dacă intenționați să plecați la drum țineți cont de următoarele recomandări oferite de Poliția Română:

– Dacă este necesar să conduceți în această perioadă, plănuiți deplasarea din timp.

Asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare.

– Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

– Sporiți atenția pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

– Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

– Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

– Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

– Respectați indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Sorin GIURCA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151967Publicat de pe 26 Ian 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Cugirul, năpădit de ninsoare. Utilajele de deszăpezire au ieșit să curețe drumurile. Recomandări ale polițiștilor”

  1. foarte mare zapada :))=))

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...