|

FOTO: Cugirul a intrat în atmosfera de Sărbători. Au fost aprinse luminițele din bradul de Crăciun şi iluminatul festiv din oraş

IMG_4164Marți seara, în Cugir au fost aprinse luminile ornamentale pentru sărbătorile de iarnă și beculețele din bradul de Crăciun, dar și cele de pe bulevardul central al orașului.

Pe scena amplasată în zona bulevardului Alexandru Sahia, sute de cugireni au așteptat cu nerăbdare și înfrigurare momentul aprinderii luminilor festive dedicate Sărbătorilor de Crăciun.

Pentru a le anima așteptarea celor adunați în fața scenei, administrația locală le-a pregătit celor prezenți câteva surprize artistice. Pe scenă a urcat Grupul artistic „Mlădițe Cugirene” sub conducerea profesoarei Ionela Popa Dărab și Grupul „Anotimpuri” sub conducerea profesoarei Luminița Cebotari și a preotului Adrian Cebotari.

VEZI  și :  MESAJE de CRĂCIUN 2016. Urări de Sărbători pentru cei dragi. 150 de Mesaje de Crăciun. SMS pentru rude, colegi, șefi sau prieteni

În jurul celor mici au fost prezenți și ajutoarele moșului: îngerași, spiriduși, elfi, personajele fiind interpretate de către artiștii Cercului de teatru din cadrul Casei de Cultură Cugir. Aceștia au împărțit celor mici dulciuri.

Apoi a sosit momentul mult așteptat de toată lumea. La ora 17.30, pe scena au urcat primarul orașului Cugir, Adrian Teban iar acesta a început să numere cu voce tare, acompaniat de sutele de persoane adunate în fața scenei, 10, 9, 8 … 4, 3, 2, 1! Alături de edil pe scenă au fost prezenți și cei mai buni elevi cu rezultate la învățătură și la olimpiadele școlare din unitățiile învățământ din urbea cugireană.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Orașul va fi împodobit în acest an cu o perdea luminoasă formată din globulețe, ghirlande, două cupole semisferice luminoase și instalații electrice specifice Sărbătorilor de Crăciun care se apropie.

În cadrul aceluiași eveniment au fost premiați și performerii orașului (100 de elevi și 50 de profesori) cu rezultate deosebite la învățătură și concursuri școlare. Diplomele festive au fost oferite de către primarul orașului Cugir, Adrian Teban ajutat în acest demers de către directoarea Casei de Cultură Cugir, prof. Rodica Florea.

Tot marți, a fost deschis și Târgul de Crăciun în cadrul cărui sunt amplasate 10 căsuțe de lemn fiecare dintre ele prezentând la vânzare produse cât mai diversificate, de la produse alimentare până la tradiționalul vin fiert.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157040Publicat de pe 7 Dec 2016. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...