|

FOTO: Concert de colinde cu copiii de la şcolile din Cugir şi Vinerea, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”

DSCN1795Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost, vineri seara, gazda celei de a VI-a ediții a concertului de colinde tradiționale „Sus la ‘naltul cerului”, susținut de către corurile de colindători ale instituțiilor școlare din Cugir și Vinerea.

Preotul Nicolae Bolea a spus câteva cuvinte la începutul spectacolului, despre importanţa credinţei şi semnificaţia sărbătorilor, iar apoi au urcat pe scenă pentru a vesti Nașterea Domnului patru grupuri de colindători îmbrăcați în costume populare. Aceştia au reprezentat Școala Gimnazială Singidava Cugir, Școala Gimnazială Nr. 1 “Iosif Pervain” Cugir, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și Școala Generală “Ioan Mihu” Vinerea.

Programul artistic a fost încheiat de către grupul „Aprentis” al Colegiului Național „David Prodan” Cugir.

Fiecare elev a primit, la sfârșitul spectaclului, câte un cadou simbolic: un colac şi un măr, amintind de timpurile vechi în care copiii care mergeau la colindat.

Semnificaţiile le-a explicat preotul Ioan Aldea: „Ca o gazdă bună ce am fost, m-am asemănat cu Marta din Biblie, v-am oferit în dar din puținul nostru, câte un colac și un măr. Ce înseamnă aceste lucruri: colacul înseamnă chipul ,barba cea mătăsoasă a Domnului Nostru Iisus Hristos. În doxologia creștină pâîinea, aici reprezentată de acest colac, este simbolul vieții pe care Dumnezeu i-o oferă omului. Pâinea în sine înseamnă viață.

Iar mărul care este rotund ca pământul reprezintă lumea în care a venit Hristos în momentul nașterii sale”.

La eveniment au fost prezenţi şi viceprimarul orașului Cugir, Horea Rotche, directoarea Casei de Cultură Cugir, prof. Rodica Florea și preotul Gheorghe Donu.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153819Publicat de pe 12 Dec 2014. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...