|

FOTO: Carnea de porc costă 9-10 lei/kg la târgul de animale din Cugir. Comercianţii rămân cu marfa nevândută, din cauza preţului

Mai este o săptămână până la Crăciun, astfel că aprovizionarea și sacrificarea porcilor a ajuns pe ultima sută de metri. La târgul de animale din Cugir, comercianţii au adus animalele în remorci, dubițe sau căruţe. Chiar dacă oferta este variată, oamenii se plâng că vând greu marfa.

Anul acesta, cugirenii trebuie să scoată din buzunar între 9 şi 10 lei pentru un kilogram de carne de porc în viu, în funcție de capacitatea de negociere cu vânzătorul și greutatea animalului. Preţul a crescut cu aproximativ 30% faţă de anul trecut, când acesta era de 6-7 lei, din cauza scumpirii furajelor.

Cei mai mulți comercianți au rămas cu animalele nevândute, din cauza prețului piperat. „Lumea are bani puțini, e criză.Cei care au bani vin și cumpără porci mai mici, de 80-90 kilograme. Noi am lucrat și am investit în furaje, care sunt foarte scumpe tot anul, ca să îi creștem și după aceea să îi putem vinde. Dacă îi vindem mai ieftin, noi nu ne vom putea scoate investiția”, a declarat un vânzător de la târgul de animale.

“Costul cu furajele a crescut în ultimul an cu 65%, utilităţile s-au scumpit şi ele şi, în consecinţă, carnea de porc este mai scumpă acum, în decembrie”, a declarat Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

Cei care au dorit să cântărească animalul cumpărat în incinta târgului au fost nevoiţi să scoată din buzunar suma de 10 lei.

 Sorin GIURCA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147204Publicat de pe 16 Dec 2012. Publicat in ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...