|

FOTO: Campania „Spune nu violenţei!” a debutat la Cugir. Peste 120 de elevi au fost informați despre siguranța lor și faptele penale

politie la cugirO nouă campanie de prevenire a violenţei în şcoli, desfășurată de poliţiştii din Alba, a debutat în orașul Cugir. Primele activităţi au fost desfășurate la şcolile gimnaziale Singidava şi nr. 3 din oraș. Peste 120 de elevi ai claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a au fost informați cu privire la siguranța lor şi de consecinţele implicării în fapte penale.

Marți, 21 ianuarie, a debutat Campania de prevenire a violenţei în unităţile de învățământ „Spune nu violenţei!”, iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Campania se desfășoară în perioada 21 ianuarie – 20 februarie, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi vizează toate unităţile de învăţământ gimnaziale şi liceale din oraşul Cugir.

Primele activităţi au fost desfășurate la şcolile gimnaziale Singidava şi nr. 3 din Cugir, beneficiari fiind peste 120 de elevi ai claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu polițiști din cadrul Poliţiei Orașului Cugir au discutat despre prevenirea violenţei în şcoli şi răspunderea penală a minorilor, iar elevii s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor dar şi de consecinţele implicării în fapte penale.

Poliţiştii au fost prezenţi şi azi în mijlocul elevilor de gimnaziu, iar acest tip de întâlniri vor fi organizate şi în cele două colegii din Cugir, fiind planificate 35 de întâlniri care vizează toţi elevii de gimnaziu şi liceu.

Aceste activităţi sunt cuprinse în Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Alba, care este coordonat de prefectul judeţului Alba.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151941Publicat de pe 22 Ian 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...