|

FOTO: Andrei Sovereşan din Cugir a fost desemnat cel mai bun atlet de semimaraton din judeţul Alba, la Alba Iulia City Race

alba-iulia-city-race-finalCugireanul Andrei Sovereşan a primit diploma pentru cel mai bun atlet de semimaraton din judeţ, la prima ediție a concursului „Alba Iulia City Race”, din 15 martie. Tânărul atlet a intrat în cursa de semimaraton alături de aproape 300 de iubitori de mișcare, printre care s-au numărat atât atleți profesioniști, antrenați pentru astfel de competiţii, cât și amatori.

Andrei Sovereşan s-a clasat pe locul 5 la categoria sa de vârstă, masculin sub 22 de ani, iar la general a ocupat poziţia 34 în clasament. Un loc mai mult decât onorabil dacă ţinem cont că în concurs a intrat o întreagă elită a atletismului autohton şi nu numai: Marius Ionescu (loc 13 campionatele mondiale), Ionuţ Zincă (medaliat cu bronz al Campionatele Mondiale şi Europene de Alergare Montană), Gheorghiţă Vitalie, multiplu medaliat al Republicii Moldova, Bogya Tamas (medaliat atât în probele atletice cât şi în cele de orientare).

Tânărul a parcurs cei 21 de kilometri într-un timp de 1h 39min 17,3 sec, la o diferenţă de aproape 23 de minute de primul clasat, la general (Gheorghiţă Vitalie – 1:16:40,00) şi la o diferenţă de aproape 22 de minute de locul I la categoria sa de vârstă, masculin sub 22 de ani, Andrei Leanca (1:17:18,0).

“Un loc foarte bun după părerea mea, datorită faptului ca au fost 30 de alergători favoriţi, care au avut un start preferenţial”, a declarat tânărul atlet cugirean, a cărui prestaţie a fost apreciată şi care a primit din partea organizatorilor diploma de cel mai bun atlet de semimaraton din judeţ.

“Am fost onorat să urc pe aceeasi treaptă a podiumului cu cea mai bună atletă a judetului Alba, Ana Rodean”, a mărturisit Andrei, care în prezent aleargă  pentru Asociatia Runsilvania.

Alba Iulia City Race” s-a aflat la prima ediție şi a fost organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia si Asociaţia “Sport la orice vârstă”. Evenimentul a combinat alergarea pe șosea cu alergarea pe teren variat. S-a reunit la Alba Iulia elita atletismului autohton, multipla medaliată olimpică şi mondiale la scrimă Ana Maria Brânză fiind imaginea competiţiei.

Foto: Bicheru Cycling

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152212Publicat de pe 19 Mar 2014. Publicat in EVENIMENT, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Andrei Sovereşan din Cugir a fost desemnat cel mai bun atlet de semimaraton din judeţul Alba, la Alba Iulia City Race”

  1. felicitari Andrei, toate meritele:-)

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...