|

FOTO | Acţiune a pompierilor volutari: Simularea unui incendiu la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir

Serviciul Voluntar de Intervenții în  Situații de Urgență Cugir a organizat, miercuri dimineaţa, o acţiune de simulare în caz de incendiu la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu”.

În cadrul exerciţiului, incendiul a fost localizat în clădirea liceului, la parter. Până la sosirea forțelor de intervenție, persoanele specializate în situațiile de urgență din liceu, împreună cu profesorii au evacuat elevii și personalul din cadrul instituției. În urma efectuării prezenţei întregului personal, în careul din spatele unității de învățământ, s-a constat că lipsește un elev, despre care s-a presupus că este intoxicat cu fumul degajat de la incendiu. Echipa operativă din cadrul liceului a reușit să stingă incendiul cu ajutorul stingătoarelor P6 aflate pe holuri. Pompierii, care au răspuns în timp util apelului, au executat dispozitivul de stingere a incendiilor, au scos o presupusa victima din clădire pe targă şi au transportat-o la autospeciala de intervenţie, pentru a primi îngrijiri medicale.

În finalul exercițiului, dispozitivul din cadrul SVSU Cugir a făcut o demonstrație de stingere a unui incendiu în loc deschis.

După simulare, reprezentanții SVSU Cugir le-au vorbit elevilor și profesorilor despre etapele și măsurile care trebuie urmate în cazul unui incendiu real.

Acţiunea a fost coordonată de directorul colegiului, prof. Alexandru Micaciu, Florin Toma – responsabilul comisiei de apărare împotriva incendiilor și protecție civilă din cadrul școlii şi Mircea Zbutea şi Florin Arion, de la SVSU Cugir.

Sorin GIURCA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149007Publicat de pe 3 Apr 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...