|

FOTO: 176 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă, aniversați la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir

Elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir au sărbătorit 176 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă, printr-o acțiune organizată sub genericul “Creangă, simbolul copilăriei”.

Proiectul a prilejuit o serie de activități inspirate din poveștile hazlii scrise de Ion Creangă. Astfel, elevii au putut participa la concursul de creație literară “Lumea copilăriei oglindită în creaţii personale”, au realizat o expoziție de desene cu teme din operele scriitorului, intitulată „Poveşti … desenate”.

Activitatea a inclus concursul de matematică „Mici matematicieni în lumea poveştilor lui Creangă”, între echipe formate din preșcolari, elevi ai claselor primare și gimnaziale.

Cei mai talentantați copiii au pus în scenă momente comice inspirate din poveștile lui Creangă: „Soacra cu trei nurori”, „Păcală şi negustorul”, „Prostia omenească”, scenete care au făcut deliciul colegiilor micilor actori și a cadrelor didactice prezente.

Proiectul “Creangă, simbolul copilăriei” a fost inițiat de profesoarele de Limbă și literatură română Gabriela Păștină și Nicoleta Văsuți. Activitatea s-a încheiat cu premierea echipelor de către organizatori cu dulciuri și cu câte o diplomă.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148399Publicat de pe 6 Mar 2013. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...