|

FOTO: 150 de credincioşi au participat la procesiunea religioasă de la Cugir, dedicată Adormirii Maicii Domnului

Aproximativ 150 de credincioşi au participat, miercuri, la procesiunea devenită tradiţie cu ocazia Zilei Sfintei Marii în orașul Cugir. Evenimentul a început la ora 16.00 cu oficierea slujbei dedicate Prohodului Adormirii Maicii Domnului, iar de la ora 18.00 s-a desfăşurat procesiunea propriu-zisă.

A fost organizată la inițiativa preotului  Mircea Giurgea, care este părinte paroh al Catedralei cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitate.

La ieşirea din biserică, fiecare persoană prezentă în catedrală a trecut pe sub icoana care simbolizează sărbătoarea dedicată Adormirii Maicii Domnului.

Copiii îmbrăcaţi în haine populare au participat la  procesiune în fruntea alaiului de credincioşi şi au primit câte o icoană.

Procesiunea religioasă a durat aproximativ o oră și s-a desfășurat pe traseul: Catredrală – Bulevardul Alexandru Sahia – strada 1Decembrie 1918 – strada Rozelor – strada Ion Creangă – strada Tineretului – Bulevardul Alexandru Sahia – Catedrală.

Icoana simbolizând momentul simbolic al Adormirii Maicii Domnului a fost purtată pe umeri de către un grup de patru bărbați îmbrăcați în costume populare.

Pe parcursul traseului au fost făcute popasuri, pentru a putea fi citite de către soborul de preoți Sfintele Evanghelii ale Praznicelor Maicii Domnului și au fost rostite ectenii (în care sunt cerute ploi pentru rodirea pământului, recoltelor, apărarea orașului și a locuitorilor acestuia de boli, calimități naturale și război).

Pe durata procesiunii, credincioșii au cântat pricesne închinate Maicii Domnului, iar, la întoarcerea la catedrală au înconjurat lăcaşul de cult de trei ori, un obicei asemănător cu cel din Noaptea de Înviere.

Procesiunea s-a încheiat cu slujba dedicată Paraclisului Maicii Domnului.

Joi, de la ora 17.00, cu ocazia Sărbătorii dedicate Adormirii Maicii Domnului va avea loc hramul Catedralei din localitate.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150790Publicat de pe 14 Aug 2013. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: 150 de credincioşi au participat la procesiunea religioasă de la Cugir, dedicată Adormirii Maicii Domnului”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...