|

FOTO: „1 Decembrie în suflet de copil”, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir. Proiect al „micilor istorici”, de Ziua Naţională

_DSC0127Cu câteva zile înaintea sărbătorii naţionale, Cercul de Istorie al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir – “Micii istorici”, împreună cu o parte din elevii claselor V-a s-au reunit în cadrul unui proiect educativ intitulat „1 Decembrie în suflet de copil”.

Sub coordonarea profesorilor iniţiatori – Daniela Satmari, Diana Ispas, Ionela Popa, micii instorici au pregătit un program în care informaţiile concrete, clare şi exacte s-au îmbinat cu o serie de activităţi artistice dedicate Zilei Naţionale.

Profesoara de istorie Daniela Satmari a declarat în debutul manifestării că “este o activitate extrecuriculară, cu caracter cultural-artistic-patriotic prin care dorim să sărbătorim Ziua Naţională a României, să dezvoltăm interesul faţă de istoria neamului românesc şi să educăm spiritului patriotic al elevilor. Voi, cei ce sunteţi generaţia de mâine trebuie să cunoaşteţi evenimentele importante care au contribuit la formarea statului naţional unitar românesc, pentru a fi capabili să reactivaţi acel sentiment patriotic autentic care să producă transformări în bine în societate. Astfel de activităţi vin ca o completare la programa şcolară, întrucât ne oferă posibilitatea de a trata pluridisciplinar tema aleasă”.

_DSC0126Acţiunea a început solemn, cu cântece patriotice intonate de Grupul “Mlădiţe cugirene”, coordonat de prof. Ionela Popa: „Imnul national”, „Treceți batalioane române Carpații”, etc.

Mai mulţi elevi ai cercului de istorie – Andrea Crisan, Gratiela Blaga, Iulia Barabant, Denisa Trif, Ioana Calariu, Alexandra Chirila – au susţinut diferite proiecte ce au fost expuse într-un colţ muzeisic tematic al cărui scop a fost acela de a reconstitui istoria Marii Uniri din 1918. Un plus de culoare a adus expoziţia cu lucrări plastice tematice realizate de elevii şcoli, sub îndrumarea tinerei prof. Diana Ispas.

Între elevi şi cadrele didactice a fost stabilită o relaţie interactivă, fiind dezbătute momente istorice, dar şi teme din trecutul mai recent, cum ar fi perioada comunistă, chiar şi subiecte de actualitate, printre care poziţia geografică strategică a ţării noastre.

Evenimentul s-a dovedit a fi o acţiune complexă, în care momentele solemne s-au împletit în mod armonios cu activităţile artistice şi cu comunicarea interactivă a celor prezenţi. Elevii care au participat la acţiune au fost recompensaţi cu diplome din partea instituţiei şcolare, reprezentată de directoarea, prof. Stela Ţârlea.

Aşa cum era şi firesc, manifestările dedicate Zilei Naţionale s-au încheiat cu intonarea Imnului Naţional.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155436Publicat de pe 27 Noi 2015. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...