|

Festivalul „Toamna Cugireană” 2016. PROGRAMUL ediţiei a XIX-a. Spectacol folcloric, concerte Bere Gratis şi alţi artişti, paradă şi competiţii sportive

afis toamna cugireana 2016Un eveniment cu tradiție se desfăşoară în această săptămână la Cugir. Festivalul ”Toamna Cugireană” a ajuns la cea de-a XIX-a ediție. Organizat, ca de fiecare dată, de către Primăria şi Consiliul Local Cugir, festivalul oferă şi de această dată prilej de voie bună şi relaxare la spectacolule artistice, tradiţionala paradă a portului popular, competiţii sportive, expoziţii de artă şi tehnică militară.

Ca şi anul trecut, majoritatea competiţiilor sportive au început anterior evenimentului, pe Arena Cugir.

Ca noutate, anul acesta cugirenii sunt invitaţi la teatru, atât la Casa de Cultură, cât și la reprezentaţii stradale. Piese de teatru de bună calitate vor fi oferite de cercul Casei de Cultură Cugir și Skepsis din Alba Iulia. Pe tot parcursul festivalului, agentii economici din oraş, producătorii locali, precum și creatorii şi artiști locali își vor expune, în incinta Casei de Cultură Cugir, rodul muncii lor.

Debutul festivalului va fi marcat, ca de obicei, prin startul cursei de off-road, sâmbătă, 17 septembrie, la ora 10.30, din fața Primăriei Cugir. Pe tot parcursul zilei se vor derula programe interactive destinate copiilor și tinerilor, culminând seara cu concertul susținut de trupele Just Duty Free, SubCarpați, Cargo.

Duminică, 18 septembrie, va fi tradiţionala paradă a portului popular, pe traseul dinspre partea de sus a orașului, din zona UMC, până în fața primăriei. Aici, fiecare ansamblu participant va face o scurta demonstrație în fața oamenilor prezenți și a oficialităților locale și județene așteptate la festival.

Spectacol folcloric la scenă va începe la ora 13.00 și va fi susținut de Ionela Popa, Daniel Olaru, Raluca Paștiu, Mădălina Cârje, Ansamblurile Ampelum  – Zlatna, Ighielul Ighiu, Vasile Lucaciu Șișești, Câmpul Pâinii – Vinerea, Măgura Codlea, Sveti Nikola – Deta, Mugurelul – Cluj Napoca, Meseșul – Zalău. Vor fi prezenti și Junii Sibiului, cu solistii Nelu Albu, Camelia Cosma Stoiţă, Robert Târnăveanu și Mariana Anghel.

Invitați speciali ai festivalului sunt cunoscuţii și îndrăgiţii solişti de muzică populară, Cornelia și Lupu Rednic. Vor face jonglerii cu foc cei de la Juggling Cluj. Concertele de seară vor fi oferite de artiștii de la Millenium C și Bere Gratis. Focul de artificii va încheia apoteotic seara de duminică și festivalul care ia calea astfel către cel de-al doilea deceniu de existență.

afis toamna cugireana 2016

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156849Publicat de pe 16 Sep 2016. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...