|

Elevii de la Colegiul „I.D. Lăzărescu” vor face practică într-un spaţiu renovat. Lucrările de reabilitare, estimate la 2,5 milioane lei

Atelierul-școală din cadrul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” va fi modernizat pentru a fi dat din nou în funcțiune, atât pentru cei care încep cursurile în noul sistem dual, cât și pentru restul elevilor din liceu. Proiectul pentru reabilitarea clădirii va fi supus aprobării, vineri, 28 iunie în ședința de consiliu local. Valoarea totală a investiției este de peste 2.500.000 lei cu TVA.

Starea actuală a clădirii nu mai corespunde din punct de vedere funcţional, fiind într-o stare de degradare care nu asigură confortul şi siguranţa necesară desfăşurării activităţilor şcolare. Tâmplăria este degradată, lipseşte izolaţia termică la pereţi şi acoperişul tip terasă este executat necorespunzător. Structura de rezistenţă a clădirii nu este afectată, motiv pentru care se impun doar lucrări de refacere acoperiş, recompartimentări şi lucrări de finisaje şi termosistem.

Acoperişul necesită executarea lucrărilor de izolaţii atât hidrofuge, cât şi termice, dar pentru o mai bună eficienţă şi durabilitate în timp s-a propus izolarea planşeului cu vată minerală şi construirea unui acoperiş tip şarpantă din lemn cu învelitoare din tablă cutată. Pentru a conserva mai eficient căldura se vor executa lucrări de termosistem la pereţii exteriori şi se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie din aluminiu şi geam termopan. Finisajele faţadelor se vor executa cu tencuieli decorative. Recompartimentările se vor executa cu pereţi din panouri sandvici. Se vor executa lucrări de refacere tencuieli interioare şi zugrăveli, iar în grupurile sanitare se vor executa şi placaje cu faianţă şi gresie. Pardoselile prezintă fisuri şi denivelări, fiind necesare lucrări de refacere a acestora după specificul fiecărei încăperi.

Instalaţiile de încălzire, sanitare şi electrice trebuie refăcute în totalitate având în vedere faptul că nu mai corespund normelor în vigoare, dar şi din cauza faptului că au fost executate recompartimentări. Spaţiul aferent centralei termice va fi refăcut total, cel existent nu mai corespunde din puct de vedere tehnic.

Valoarea  lucrărilor  este de  2.598.574,00 lei cu TVA. Lucrările se vor executa pe o perioadă de 12 luni, iar banii pentru lucrări provin din bugetul local al orașului.   

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150416Publicat de pe 27 Iun 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Elevii de la Colegiul „I.D. Lăzărescu” vor face practică într-un spaţiu renovat. Lucrările de reabilitare, estimate la 2,5 milioane lei”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...