|

DUMINICĂ: Se aprind luminiţele de iarnă în bradul din faţa catedralei din Cugir. Concert de colinde „Crăciunul Copiilor”. Programul de Sărbători

foto-cugir-brad-craciunSpiritul sărbătorilor de iarnă va pune stăpânire peste orăşelul de la poalele Drăganei începând de duminică, 6 decembrie, când Moş Nicolae va fi întâmpinat cu colinde şi mii de luminiţe multicolore. De la mic până la mare, cugirenii sunt aşteptaţi în centrul oraşului la ora 16.45 pentru a colinda şi a număra împreună cu primarul Adrian Teban secundele rămase până la aprinderea instalaţiilor ornamentale ce împodobesc bradul ridicat în faţa catedralei.

După această explozie de lumnină şi culoare, va debuta „Crăciunul copiilor” cu concerte de colinde susţinute de Grupul „Mlădiţe cugirene” (prof. coordonator Ionela Popa, Grupul folk al Colegiului Național „David Prodan” (prof. coordonator Călin Furdui) şi solistul Vasile Palfi.

Astfel, centrul localităţii va devenit locul de unde se va revărsa bucuria sărbătorilor, întrucât, în fiecare weekend, pe scena amplasată pe strada Al. Sahia vor urca tinerele talente ale oraşului pentru a colinda, a dansa şi a pune în scenă diferite momente artistice.

Aşadar, începând de duminică, cugirenii sunt aşteptaţi la fiecare sfârşit de săptămână, până în data de 21 decembrie, cu momentele artistice organizate de Primăria Orașului Cugir, Consiliul Local și Casa de Cultură Cugir în colaborare cu instituţiile de învăţământ şi diferite organizaţii din localitate.

Pentru ca atmosfera Crăciunului să fie completă, câteva căsuţe de lemn vor comercializa în această perioadă, produse tradiţionale româneşti specifice sărbătorilor de iarnă.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155477Publicat de pe 4 Dec 2015. Publicat in SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...