|

DUMINICĂ: ”O tempora, o mores!”. Teatru, poezie și muzică, la Căminul Cultural din Vinerea

Picture 005Căminul Cultural din Vinerea va găzdui duminică, 15 februarie, un eveniment cultural artistic intitulat ”O tempora, o mores!”, organizat la iniţiativa Bisericii Ortodoxe Vinerea II.

Potrivit declaraţiilor preotului Adrian Cebotari, acţiunea îşi propune să implice instituţiile educative şi de cultură într-un proiect care să stimuleze respectul faţă de valorile morale, prin intermediul teatrului, poeziei şi muzicii.

Astfel, în colaborare cu Casa de Cultură Cugir, Casa Studenţilor Alba Iulia, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir şi Şcoala Ioan Mihu Vinerea a fost pregătit un program artistic realizat de elevii claselor I-VIII, urmat de o piesă de teatru după comedia ”Ursul” de A. P. Cehov, în care publicul va avea ocazia să-i revadă pe actorii Grupului Skepsis.

Proiectul îşi propune să răspundă atât nevoii de a cunoaşte moravurile naturii umane, atât de bine surprinse în operă lui A. P. Cehov, cât şi nevoii de a cultiva gustul pentru arta teatrală şi nu numai.

Piesa care va fi jucată de grupul Skepsis este o comedie săţioasă, o poveste de care pur și simplu te îndrăgostești, mai ales datorită geniului lui Cehov care constă în simțul psihologic desăvârșit.

Subintitulată Farsă într-un act, Ursul dezvăluie, în mod concentrat, comico-ironic, o parte esenţială a naturii umane, sugerând cât de apropiate sunt uneori furia şi pasiunea.

Iubitorii teatrului, poeziei şi muzicii sunt invitaţi duminică, 15 februarie, începând cu ora 16.00 la Căminul Cultural din Vinerea pentru a împărtăşi bucuria şi împlinirea prin artă.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154089Publicat de pe 13 Feb 2015. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...