|

DUMINICĂ, la Cugir: „Diferiți dar egali”, spectacol umanitar pentru copiii cu nevoi speciale

afis 22 noiembrie„Diferiţi dar egali” este sloganul unui spectacol umanitar ce va avea loc duminică, pe scena Casei de Cultură din Cugir. Evenimentul este dedicat copiilor cu nevoi speciale din oraş, ce suferă de diferite tulburări motorii, mentale, de limbaj sau care prezintă disfuncţionalităţi sau întârzieri de dezvoltare.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Raul Cosmin”, în parteneriat cu Şcoala „Singidava” şi Casa de Cultură, iar fondurile colectate cu ocazia spectacolului vor fi folosite pentru susţinerea acestor copii care necesită terapii de lungă durată şi personal de specialitate.

„Am decis să organizăm o acţiune umanitară sperând că vom sensibiliza opinia publică, că vom produce o schimbare de atitudine faţă de aceşti copii cu nevoi speciale şi faţă de familiile lor. Sperăm să găsim susţinere financiară astfel încât să atragem alături de noi cadre specializate – psiholog, psihoterapeut, psihopedagog – care, în sistem part-time, să implementeze şi să susţină programe de terapie, eficiente pentru copii”, a transmis preşedintele asociaţiei, Rodica Catrinescu.

Pe lângă instituţiile partenere, au răspuns apelului umanitar mai multe grupuri și trupe de muzică uşoară din oraş, precum şi interpreţi de populară consacraţi, care s-au raliat cauzei de ajutorare a copiilor cu nevoi speciale. Astfel, pe scena Casei de Cultură vor urca Grupul „Mlădiţe cugirene”- îndrumător, prof. Ionela Popa, Grupul „Anotimpuri”- îndrumători prof. Luminiţa Cebotari şi pr. Adrian Cebotari, Trupa „Aprentis” –  îndrumător prof. Călin Furdui, Trupa Amurg- îndrumător Attillo Doszlop şi Trupa Millenium C.

Totodată, vor susţine programe artistice solistele de muzică populară Dina Vărărean şi Ionela Popa.

Spectacolul va începe la ora 17.00, iar intrarea se va face prin donaţie în urnele pregătite de voluntarii „Clubului Impact Amicii la 40”.

Asociaţia „Raul Cosmin” este un ONG care a luat fiinţă în anul 2014 în oraşul Cugir şi care desfăşoară activităţi de socializare, ateliere creative şi supraveghere în timpul cursurilor şcolare pentru un număr de 4 copii, membrii ai asociaţiei. În cadrul asociaţiei se află înscrişi în prezent un număr de 10 copii, cu autism şi alte tulburări de dezvoltare (de limbaj, motorii, mentale, cu disfuncţionalităţi) care necesită terapii de lungă durată şi personal de specialitate. ONG -ul îşi prpune să ofere asistenţă, consultanţă şi sprijin psihologic şi pentru familiile acestora, în scopul integrării familiale, şcolare şi sociale a copiilor şi tinerilor.

Spectacolul umanitar „Diferiţi dar egali ” este doar unul din multele proiecte pe care asociaţia şi le-a propus pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pe care le au copiii cu deficienţe şi familiile lor.

„Pentru viitor ne propunem, în continuare, promovarea celor mai eficiente metode şi modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare, formare şi integrare în comunitate, dar şi de bunăstare a copiilor cu deficienţe de dezvoltare precum şi a familiilor acestora. În acest sens, sperăm să găsim sprijin în rândul comunităţii locale, pentru a implementa şi susţine programele de care au nevoie copiii noştri”, a declarat Președintele Asociației Raul Cosmin.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155429Publicat de pe 17 Noi 2015. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...