|

Două centre sociale şi un cabinet de asistenţă medicală, amenajate în sediile fostelor grădiniţe şi a unei şcoli din Cugir. Proiect în atenţia CL

Consilierii locali din Cugir votează un proiect de hotărâre prin care se cere Ministerului Educaţiei Naţionale să emită un aviz conform în vederea schimbării destinaţiei unor imobile, foste instituţii de învăţământ, în prezent neutilizate. În aceste locaţii vor fi amenajate centre sociale pentru persoane fără adăpost, vârstnice şi un cabinet de asistenţă medicală comunitară.   

Este vorba de clădirile Grădiniţei nr.1 situată pe strada Râul Mic, nr. 105, a Grădiniţei nr.2 din str. 21 Decembrie 1989, nr. 87 şi a Şcolii generale din localitatea Călene.

„Dând curs nevoilor crescânde ale comunităţii locale de diversificare a serviciilor sociale existente la nivelul oraşului şi lovindu-ne de lipsa spaţiilor de desfăşurare a proiectelor noastre de viitor, intenţionăm să valorificăm aceste spaţii prin crearea a trei centre sociale, prin care să venim în sprijinul comunităţii locale”, a declarat primarul Adrian Teban.

Potrivit reprezentantului administraţiei locale, în cadrul fostei grădiniţe situate pe str. Râul Mic, nr. 105 va fi amenajat un centru social de urgenţă pentru persoane fără adăpost, persoane care până în prezent nu au unde se adăposti în condiţii extreme (ger, caniculă etc.), din cauza datorită inexistenţei pe plan local a unui astfel de serviciu.

În atenţia conducerii primăriei se află şi persoanelor vârstnice de pe raza oraşului Cugir, pentru îngrijirea cărora se doreşte înfinţarea unui cămin în spaţiul fostei Grădiniţe nr. 2  „Considerăm că înfiinţarea unui astfel de cămin pentru persoane vârstnice reprezintă o necesitate, serviciul de asistenţă socială confruntându-se cu numeroase solicitări în aceste sens”, a precizat primarul Cugirului.

Ţinând cont de accesul dificil al locuitorilor din Călene la servicii socio-medicale, administraţia cugireană doreşte ca în spaţiul fostei şcoli generale să amenajeze un cabinet de asistenţă medicală comunitară care să ofere asistenţă şi consiliere medicală primară, precum şi să medieze relaţiile cu alte instituţii.

Prin proiectul de hotărâre pus în dezbatere luni, Consiliul Local va cere Ministerului Educaţiei Naţionale să îşi dea avizul în sensul shimbării destinaţiei celor trei imobile.

 foto: arhivă

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151351Publicat de pe 30 Sep 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Două centre sociale şi un cabinet de asistenţă medicală, amenajate în sediile fostelor grădiniţe şi a unei şcoli din Cugir. Proiect în atenţia CL”

  1. […] Solicitare adresată Ministrului Educaţiei Naţionale pentru emiterea avizului conform în vederea schimbării destinaţiei unor construcţii înscrise în inventarul domeniului public al Oraşului […]

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...