|

Doar doi cugireni au susținut handbalistele românce la Campionatul European, organizat duminică, în Serbia

Handbalistele românce care au jucat duminică cu echipa din Spania au fost susținute doar de doi suporteri cugireni. Este vorba de Bogdan Petric și viitoarea lui soție, Cristina. Spre Serbia, locul unde a avut loc confruntarea cu jucătoarele spaniole, au plecat mai mulți suporteri  români, însă, din cauza ninsorilor abundente care au blocat drumurile, majoritatea fanilor Naționalei pregătite de Gheorghe Tadici nu au mai ajuns la Novi Sad.

Deși handbalistele românce au fost susținute doar de cei doi, acestea nu s-au lăsat influențate și au dat tot ce au putut pe teren, pentru a învinge echipa Spaniei. Scorul a fost unul detașat pentru România, astfel că tabela de marcaj, la finalul meciului, indica scorul de 31 la 26. Îmbrăcat într-un trening de prezentare al grupării de la poalele Drăganei, oficialul cugirean poate fi considerat talismanul Naţionalei României, care a câştigat, duminică seară, jocul cu ibericele şi păstrează, încă, şanse de a ajunge în semifinalele turneului.

“Vom fi prezenţi la toate jocurile echipei naţionale din grupa principală şi, chiar dacă am făcut şase ore pe drumul de la Vrsac la Novi Sad (în jur de 150 de kilometri), suntem fericiţi că putem fi alături de această echipă minunată, care merită, în opinia noastră, orice sacrificii”, a declarat Bogdan Petric.

Bogdan Petric este farmacist de meserie, însă, pentru că iubește sportul, s-a implicat încă de la înființarea Clubului Sportiv Cugir, iar acum este membru în Comitetul director, ca reprezentant din partea primarului Adrian Teban.

România a început excelent partida de la Novi Sad și, chiar dacă ibericele au fost cele care au deschis scorul, elevele lui Tadici s-au instalat la conducere și au încheiat prima repriză cu un avantaj de trei goluri, scor 15-12. În prima jumătate de oră s-a evidențiat din nou Paula Ungureanu. Portărița româncă a intervenit salvator în mai multe ocazii și chiar a apărat două aruncări de la 7 metri. În minutul 50, când scorul era de 29-19, se știa deja că România va fi cea care va câștiga acest meci. Însă au urmat 8 minute de secetă în faza ofensivă, timp în care Spania a redus diferența la numai patru goluri. „Tricolorele” și-au revenit însă spre finalul jocului, câștigând cu o diferență de 7 puncte în fața adversarei, scor ce le menține  în lupta pentru calificarea în semifinalele competiției.

România a obținut prima victorie în Grupa II principală a Campionatului European de handbal feminin din Serbia, impunându-se cu 31-26 în fața Spaniei.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147069Publicat de pe 10 Dec 2012. Publicat in EVENIMENT, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...