|

Distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE la Cugir. Locaţii, program, beneficiari şi acte necesare

pachete-alimentePrimăria Oraşului Cugir prin SPAS Cugir a început distribuţia alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană. Este vorba de opt categorii de produse care vor ajunge la aproximativ 2000 de persoane nevoiaşe.

Pachetele cu alimente cuprind următoarele produse: ulei – 4 litri, făină albă – 6 kg, făină mălai – 6 kg, zahăr – 4 kg, paste făinoase – 2 pungi, conservă carne porc – 8 cutii, conservă carne vită – 6 cutii, conservă pate – 10 cutii. Aceste produse sunt preambalate, astfel că beneficiarii vor primi două cutii sigilate de 15 kg fiecare.

Primăria a amenajat trei centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele în funcţie de zona în care locuiesc.

De la Baia Socială îşi vor ridica alimentele cetăţenii care locuiesc pe străzile G. Coşbuc, Ghe. Asachi, V. Alecsandri, M. Sadoveanu, Viilor şi satele de munte.

Cugirenii din celelalte zone se vor prezenta la Colegiul „I.D. Lăzărescu”, unde au fost amenajate patru puncte de distribuţie: două în fostul cămin şi alte două în garajul SVSU din curtea colegiului.

Cetăţenii care locuiesc în Vinerea pot intra în posesia alimentelor prezentându-se la Centrul Social Multifuncţional.

Spre deosebire de ceilalţi ani, Primăria oraşului Cugir va împărţi alimentele în baza unei liste primite şi a unui cupon pe care beneficiarul l-a primit anterior prin poştă. În cazul în care un cetăţen nu a primit un astfel de cupon şi nu se regăseşte pe lista respectivă, însă face parte din una din categoriile beneficiare, el trebuie să se prezinte la SPAS Cugir pentru a fi trecuţi pe un tabel suplimentar, care va fi aprobat de Ministerul Fondurilor Europene. În acest caz, beneficiarul va intra în posesia alimentelor după terminarea distribuţiei confor listei iniţiale.

Categoriile care primesc ajutoare sunt: beneficiarii de ajutor social, beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei, pensionarii cu pensii mai mici de 400 lei, persoanele cu handicap grav şi acentuat, şomerii indemnizaţi, cu şomaj sub 400 lei, şomerii neindemnizaţi, pensonarii cu pensii speciale sub 400 lei.

Pentru a intra în posesia alimentelor, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor buletinul de identitate şi un act care să ateste apartenenţa la categoria din care fac parte.

Programul de distribuţie este de luni până joi între orele 10.00-16.00, iar vineri între 10 şi 13.30.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153865Publicat de pe 16 Dec 2014. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...