|

Direcția 5 și Connect-R la „Toamna Cugireană”. Vezi ce alte vedete vor urca pe scenă în 21 și 22 septembrie

Cugirul se află în toiul pregătirilor pentru tradiționalul festival „Toamna cugireană”, ajuns la a XVI-a ediţie. Anul acesta evenimentul va avea loc în perioada 21-22 septembrie, spectacolul artistic desfășurându-se pe scena amplasată în Piaţa Consiliului Europei. Ca în fiecare an, din program fac parte spectacole artistice, tradiţionala paradă a portului popular, expoziţii de artă şi tehnică militară.

La ediția din acest an, competiţiile sportive se desfăşoară anterior evenimentului, de luni până joi, excepţie făcând concursurile de Karturi şi Off Road, care au loc pe parcursul festivalului.

Prima zi a evenimentului este dedicată Conferinţei Naţionale Multidisciplinare „Prof. Ion D. Lăzărescu, fondatorul şcolii româneşti de teoria aşchierii” care debutează la Colegiul „David Prodan”, urmând ca lucrările pe secţiuni să fie găzduite de „Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu” De la ora 18.00, în sala de spectacol a Casei de Cultură este prezentată piesa de teatru „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian.

Sâmbătă, la ora 10.00, primarul Adrian Teban, alături de personalităţi locale şi judeţene, va anunţa oficial deschiderea programului artistic, eveniment precedat de startul competiţiei Off Road, deschiderea expoziţiilor din Casa de Cultură şi a Târgului Meşterilor Populari. La ora 11, în Sala Mare a Casei de Cultură este lansată Monografia Cugirului, administraţia locală considerând că „Toamna Cugireană”, cea mai mare sărbătoare locală, reprezintă prilejul potrivit pentru a aduce în atenţia publicului, lucrarea semnată de ing. Augustin Berian

Pe parcursul celor două zile, cugirenii de toate vârstele se pot delecta cu concerte de muzică populară şi uşoară. Pe scenă urcă artisti îndrăgiţi ai cântecului popular cum ar fi : Nicolae Furdui Iancu, alături de Crai Nou, Cristian Fodor, Marius Ciprian Pop, dar şi ansambluri din: Cugir, Veţel, Târnăveni, Tureni, Oneşti, Siret, Sibiu, Valea Chioarului, Mexic.

Pentru iubitorii de muzică uşoară, cel mai aşteptat moment este apariţia pe scena festivalului a lui Connect-R care cântă pentru prima dată la Cugir şi din a cărui repertoriu nu lipsesc hiturile ultimelor două veri: „Vara nu dorm” şi „Dă-te-n dragostea mea”. Concertul începe sâmbătă, la ora 20.30, însă până atunci concertează trupele: Anotimpuri, StarDust, Amurg, Acces (Românii au telent), Millenium C, soliştii Austin şi Alin Ignat. Seara se încheie cu trupa locală Equinoxe şi cu o discotecă în aer liber. Şi seara de duminică oferă o surpriză plăcută cugirenilor, care îi pot revedea pe cei de la Direcţia 5, al căror concert începe la ora 21.00 şi este urmat de focurile de artificii.

Ca o noutate, în acest an la festival este prezentă şi Garda Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval Alba Iulia. Cugirenii care nu au asistat până acum la schimbarea gărzii în Cetatea Alba Iulia, au şansa să vadă spectacolul oferit de soldaţii îmbrăcaţi în uniforme ale armatei austriece.

Trebuie spus că pentru buna desfăşurare a evenimentului, de vineri până luni dimineaţă la ora 6:00, circulaţia rutieră este interzisă în zona primăriei, conducătorilor auto fiindu-le recomandate rute ocolitoare, pe arterele Vasile Alecsandri, Unirii şi Victoriei. Cei care doresc să evite staţionarea în trafic în timpul desfăşurării paradei de duminică (orele 11.30-12.30) pot opta să circule pe str. Ion Creangă sau pe ruta I. Budai Deleanu-Mihai Viteazu- Podul Roşu.

Ordinea publică este asigurată de Poliţia Oraşului Cugir, Poliţia Locală şi Jandarmeria Alba. Totodată, pe perioada desfăşurării competiţilor sportive şi a paradei portului popular, un echipaj al ambulanţei, însoţit de un cadru medical este mobilizat în zonă pentru a putea interveni în cazul unor evenimente nedorite.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151004Publicat de pe 14 Sep 2013. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

3 comentarii pentru “Direcția 5 și Connect-R la „Toamna Cugireană”. Vezi ce alte vedete vor urca pe scenă în 21 și 22 septembrie”

  1. sunt satul de festivalul prostilor…in afara de concert connect-r…nimic interesant…aceeasi tampenie in fiecare an ..daca mai si ploua ca in fiecare an o sa stea teban si rahatii lui sa vada minunea de festival in ploaie

  2. […] „Toamna cugireană” a ajuns la a XVI-a ediţie. Anul acesta, evenimentul de la Cugir va avea loc în perioada 21-22 septembrie. Ca în fiecare an, din program fac parte spectacole artistice, tradiţionala paradă a portului popular, expoziţii, dar şi competiţia de off-road şi târgul meşterilor populari. Invitații speciali sunt Conect-R și Direcția 5, dar şi artişti consacraţi de muzică populară şi formaţii şi interpreţi de muzică uşoară. Vezi AICI programul. […]

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...