|

Din acest an, la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir funcţionează o clasă de şcoală profesională

După mai mulţi ani în care şcolile profesionale au fost desfiinţate, elevii din Cugir au şansa să primească pregătire teoretică şi practică pentru formarea în meserii ca strungar, operator pe maşini cu comandă numerică sau sculer-matriţer. Din 2012, la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir funcţionează o clasă cu 26 de locuri de şcoală profesională.

În sprijinul elevilor care vor să urmeze o meserie, Ministerul Educaţiei a reînfiinţat din acest an şcolile profesionale. „Teoria e teorie, dacă nu pui mâna pe o maşină, nu ştii nimic”, spuneau profesorii de la aceste şcoli, iar acum tinerii au acces din nou la acest tip de calificare.

Din anul şcolar 2012-2013, în programa Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir se regăsesc cursuri în cadrul şcolii profesionale, respectiv o clasă de 26 de elevi (clasa a X-A cu profil zi). Aceştia vor fi specializaţi şi calificaţi în profilul tehnologic a operaţiilor prin prelucrare la rece, cu durata de studiu de 2 ani. Elevii vor avea parte atât de pregătire teoretică, cât şi practică, în atelierele-şcoală din incinta liceului. Vor putea efectua practica de specilaitate la una dintre firmele din Cugir, SC „Prototip” SRL, specializată în operaţiuni de mecanică generală.

După finalizarea studiilor, absolvenţii şcolii profesionale vor obţine o diplomă sau un certificat care le va atesta meseria, recunoscut pe plan naţional şi european. Calificările sunt în ca strungar, rectificator, operator pe maşini cu comandă numerică – CNC, sculer-matriţer.

După doi ani, aceştia pot continua o formă de învăţământ la seral.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=135392Publicat de pe 18 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...